SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağış Etkili Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:58:22
Yağış Etkili Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Cumartesi akşam saatlerinde başlayan ve geç saatlere kadar aralıksız devam eden yağış merkez ve çevresinde etkili oldu. Trafikte yoğunluk yaşanırken, merkez ve çevresinde aylar sonra görülen uzun süreli sağanak yağış, özellikle yakın mahallelerde oturan çiftçileri sevindirdi. Bu arada Topsöğüt'te sağanak yağmurda tıkanan kanalizasyon borusunun patlaması sonucu 4 ev, lağım suyuyla doldu. 

Akşam üzeri etkili olan sağanak yağış nedeniyle Topsöğüt Merkez Mahallesi'nde tıkanan kanalizasyon borusu patladı. Evlerine dolan lağım suları nedeniyle eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi.

Evini lağım suyu basan mahalle sakini Nevzat Aldemir, "Sağanak yağmur sonrası evlerimizi lağım suyu bastı. 4-5 sefer belediyeyi, 10 kez de itfaiyeyi aradık. 3-4 saat önce mağduriyetimizi bildirmemize rağmen henüz ekipler gelmedi. Buraya bir ekip gönderemiyorlarsa, o koltuklarda oturmalarının da bir anlamı yok. Şu evlerimizin haline bakın" dedi.

Aldemir, Topsöğüt Mahallesi'nde altyapının sağlam olmadığını ifade ederek, yağış sonrası evlerinin lağım suyu ile dolduğunu dile getirdi.

Mahalle sakini Ahmet Dağseven ise, evlerinin lağım suyu ile dolduğunu ifade ederek, "Yetkilileri aradık ama bize dönmediler. Ailemiz dışarıda. Yazık değil mi? Gelsin bu halimizi görsünler. Topsöğüt'te altyapı yok. Nasıl olacak bu işler?" diye konuştu.

Evi lağım suyu ile dolan Ramazan Aldemir de, mahalledeki kanalizasyon borularının çok eski olduğunu savunarak, kanalizasyon ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını iddia etti.

Aldemir, yaşanan olaydan dolayı mağdur olduklarını belirterek, yetkililere sitem etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız