SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağış ve Don Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:18:22
Yağış ve Don Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ve bölgedeki iller için sağanak yağış ile birlikte kuvvetli zirai don uyarısı yapıldı. Sağanak yağışın Cuma geceden itibaren etkili olacağı, Cumartesi  ve Pazar gecesi de don tehlikesinin yüksek olduğu kaydedildi.

Malatya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Perşembe gecesi yapılan yazılı açıklama da, Malatya ile birlikte Adıyaman, Elazığ için kuvvetli zirai don ve sağanak yağış uyarısı yapıldı.

KUVVETLİ DON VAR 

Uyarı açıklamasında,  “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bölgemizin sağanak yağış ve kuvvetli zirai don etkisinde kalacağı tahmin edilmektedir. 28 ve 29 Mart günü sağanak yağışla birlikte güneybatılı yönlerden kuvvetli rüzgarlı olarak geçmesi tahmin edilmektedir. Yağışlar Adıyaman, Malatya, Elazığ çevresinde yer yer dolu şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir” denildi.

SICAKLIK DÜŞECEK 

Hava sıcaklıklarının 8-10 derece düşeceğinin de aktırıldığı açıklamada şu uyarılarayer verildi: “Sıcaklıkların 8-10 derece civarında düşmesi 29-30 Mart  Cumartesi  gecesi ile 30-31 Mart pazar gecesi orta kuvvette yer yer kuvvetli zirai don riski bulunduğundan olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Malatya’da bu yıl hava sıcaklıklarının bu yıl mevsim normallerinin üzerinde gitmesi nedeniyle kayısı ağaçlarının erken çiçek açmış olması, don tehlikesi ihtimali endişe oluşturuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız