SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yağışı Ölçemedik, Çünkü.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:59:10
A- A+ PAYLAŞ

Malatya kent merkezinde geçtiğimiz Pazartesi günü akşama doğru görülen ve sel baskınlarına yolaçan sağanak haldeki doluyla karışık yağışın miktarının Meteoroloji tarafından saptanamadığına ilişkin olarak malatyahaber.com'da yayınlanan "Ne kadar yağmış, bilinmiyor!" başlıklı eleştirel haberin ardından bu kurumun yetkilileri, ölçüm yapılamamasını doğrularken, bunun bölge müdürlüğünün Elazığ'a nakledilmesiyle ilgisinin bulunmadığını söylediler.

Kent merkezinde yaklaşık 1 saat devam eden, cadde ve sokakların dereye dönüşmesine, Derme Kanalı'nın taşmasına, birçok yerde su baskınına yolaçan yağışla ilgili Meteoroloji'den bilgi almak isteyen belediye yetkilileri, yağış miktarının ölçülemediği yanıtıyla karşılaşmışlar, bu durum da haber konusu olmuştu. Haberde, bunun Malatya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kapatılması ve Malatya'nın Elazığ Bölge Müdürlüğü'ne bağlanmasıyla da ilişkili olduğu öne sürülmüştü.

Meteoroloji yetkilileri, kent merkezinde otomatik ölçüm istasyonu bulunmaması nedeniyle Pazartesi günkü yoğun yağışın miktarının ölçülemediğini, ölçüm yapılmamasının bölge müdürlüğünün kapatılmasıyla ilgisinin bulunmadığını söylediler. Beylerderesi'nde bulunan Meteoroloji merkezinde ise kent merkezine göre çok az yağış olduğu, buradaki ölçümlerde metrekareye 1.8 kilogram yağış düştüğünün belirlendiği kaydedildi. Kent merkezinde ise, bu miktarın en az 10 katı bir yağış olmasına rağmen ölçülememesi ile ilgili eksiğin, ilgililer tarafından bir an önce giderilmesi gerektiği böylece ortaya çıktı.

FOTOĞRAF: Yağış nedeniyle Derme Suyu taşmış ve Kanalboyu'nda su kanalın yanı sıra caddeden akmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız