SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yağışlar Doğru Zamanda Geldi'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:09:42
'Yağışlar Doğru Zamanda Geldi'
A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, son yağışlarla ilgili değerlendirmesinde, “Tarımsal anlamda çok önemli ve önemsediğimiz yağışlardır“ dedi. 

Malatya’da son günlerde aralıklı olarak devam eden yağmur yağışını çiftçiler açısından değerlendiren ZMO Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, “Bu aslında uzun zamandır özlediğimiz ve beklediğimiz bir yağış oldu. Normal uzun yıllar ortalamasına göre yağması gereken bir yağıştı. Ama son yıllarda, özellikle geçen yıl kuraklığın da etkisiyle ciddi anlamda sıkıntı yaşamıştık. Bu dönemde yağan yağışlar, özellikle sonbahar ekimlerinde, tarımsal anlamda çok önemli ve önemsediğimiz yağışlardır. Bize de bu yağışlar önümüzdeki dönem için ümit var olarak gözüktü. Memnun edici bir durumdur. Miktar olarak ve zaman olarak doğru bir zamanda bir yağış dönemine denk geldik. Önümüzdeki dönemler tarımsal açıdan çok faydalı bir yağış olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Çiçek, “Uzun zaman meteorolojik verileri erken tahmin etmek zordur. Beklentimiz yağışların devam etmesi. Şu an sonbahar ekimlerinin yapıldığı bir dönem. Toprağın kavda kalması açısından toprakta da sıcağın kaybolmaması gerekiyor. Önümüzde bir hafta daha devam edip sonra bir 10-15 gün sıcak olması tarımsal açıdan daha verimli bir yağış ve iklim olmuş olacak. Ümidimiz devam etmesidir. Çünkü yıllık anlamda halen istenen ve olması gereken bir yağışı almış değiliz. Beklentimiz bu yağışların devam etmesidir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız