SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağışlarda Artış

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:13:17
Yağışlarda Artış
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye geneli yağışlarda, 01 Ekim 2012-31 Mart 2013 döneminde normaline göre yüzde 16, geçen yıla göre ise yüzde 6 artma tespit edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye geneli yağış durumuyla ilgili yaptığı açıklamada belirtilen dönem içinde Türkiye geneli yağış ortalamasının 505 mm, normalinin ise 437 mm olduğu , ortalamasının ise 476 mm olduğunu bildirildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada bu dönemde Karadeniz Bölgesi normali civarında yağış alırken diğer bölgelerimiz normali üzerinde yağış aldığı bildirildi. Buna göre: Marmara Bölgesi normaline göre yüzde 29, geçen yıla göre yüzde 28 artma gerçekleşti. Bölge geneli yağış ortalaması 586 mm, normali 454 mm, geçen yıl ortalaması ise 457 mm oldu. Ege bölgesi normaline göre yüzde 31 geçen yıla göre ise yüzde 16 artma gerçekleşti. Bölge geneli yağış ortalaması 631 mm, normali 482 mm, geçen yıl ortalaması ise 542 mm oldu. Akdeniz bölgesi, normaline göre yüzde 15 artma gözlenirken, geçen yıla göre yüzde 9 azalma gerçekleşti. Bölge geneli yağış ortalaması 710 mm, normali 620 mm, geçen yıl ortalaması ise 782 mm oldu. İç Anadolu bölgesi normaline göre yüzde 17, geçen yıla göre yüzde 11 artma gerçekleşti. Bölge geneli yağış ortalaması 273 mm, normali 233 mm, geçen yıl ortalaması ise 246 mm oldu. Karadeniz bölgesi normali civarında yağış alırken, geçen yıla göre yüzde 9 azalma gerçekleşti. Bölge geneli yağış ortalaması 505 mm, normali 507 mm, geçen yıl ortalaması ise 557 mm oldu. Doğu Anadolu bölgesi normaline göre yüzde 4, geçen yıla göre yüzde 21 artma tespit edildi. Bölge geneli yağış ortalaması 370 mm, normali 356 mm, geçen yıl ortalaması ise 306 mm oldu . Güneydoğu Anadolu bölgesi normaline göre yüzde 24, geçen yıla göre yüzde 16 artma tespit edildi. Bölge geneli yağış ortalaması 525 mm, normali 424 mm, geçen yıl ortalaması ise 453 mm oldu. İllere göre yağış ortalaması ise 01 Ekim 2012 - 31 Mart 2013 döneminde Antalya, Rize ve Zonguldak’ta normalinin altında diğer illerde ise normalinin üzerinde gerçekleştiği belirtilirken Zonguldak, Rize, Afyonkarahisar ve Ankara’da geçen yıl yağışının altında gerçekleştiği, diğer illerde ise geçen yıl yağışları civarında oldu belirtildi.

Açıklamada 01 Ekim 2012 - 31 Mart 2013 6 aylık dönemi yağışlarının, normalleri ile karşılaştırılmasınde Türkiye genelinde Su/Tarım yılı yağışları normaline göre; Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Diyarbakır, Hakkâri, Çanakkale, Edremit ve Burhaniye civarlarında normalinin yüzde 50 ve daha fazla Sinop, Nevşehir, Bolvadin, Iğdır, Kocaeli, Alanya, ve Kulu çevrelerinde normali civarında, Trabzon, Tortum, Burdur, Çemişgezek çevrelerinde normalinin yüzde 25 ve daha fazla altında olduğu bildirildi.

Yine aynı dönemde yağışlarının, geçen yıl ile karşılaştırılmasında ise Türkiye genelinde su/tarım yılı yağışları geçen yıla göre; Hakkâri, Kars, Ardahan, Erzincan, Erzurum, Burhaniye, Ayvalık ve Edremit çevrelerinde geçen yıl yağışının yüzde 75 ve daha fazla üzerinde, Uşak, Eskişehir, Muğla, İskenderun, Adana, Sakarya, Kilis, Konya, Nevşehir ve Muş çevrelerinde geçen yıl yağışı civarında,

Kastamonu, Alanya, Kütahya ve Zonguldak çevrelerinde ise geçen yıl yağışının yüzde 25 ve daha fazla altında olduğu bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız