SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağışlı Günler...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:55:50
Yağışlı Günler...
A- A+ PAYLAŞ
 
SİVAS'IN DÜNYAYLA BAĞLANTISI KESİLDİ...
 
Sivas'ı Ankara, Malatya ve Tokat'a bağlayan karayolları ulaşıma kapandı.
 
Sivas'ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi, ulaşımda  aksamalara yol açıyor. Sivas-Malatya karayolu, Yağdonduran ve Abdalboğan  mevkilerindeki yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Ulaş-Kangal ve  Kangal-Hekimhan güzergahlarına araç bırakılmıyor. Karayolları ekipleri,  Yağdonduran ve Abdalboğan mevkilerinde yol açma çalışmalarını sürdürüyor.
 
Sivas'ı Ankara'ya bağlayan karayolu da Yıldızeli-Akdağmadeni arasındaki  Yaraşbeli mevkisinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma  kapandı. 
Bu güzergahta da Karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.  Sivas-Tokat karayolunda ise Çamlıbel mevkisindeki kar yağışı ve tipi nedeniyle  ulaşım sağlanamıyor.
 
Sivas-Kayseri karayolunun Koyuncu rampası ve Kayadibi, Sivas-Erzincan  karayolunun Kızıldağ, Sivas-Suşehri yolunun Geminbeli mevkilerinde de ulaşım  güçlükle sağlanıyor.
 
Sivas-Kayseri karayolu ve Sivas-Erzincan karayolu görüş mesafesinin tipi  nedeniyle düştüğü anlarda tedbir amacıyla trafik polislerince ulaşıma  kapatılıyor.  
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya), Afyonkarahisar dışında Ege ile Antalya, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çorum, Amasya, Tokat, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI: İç ve Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, Batı kesimlerde 6 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR: Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve doğusu güneybatı, ilk saatlerde Orta Karadeniz kıyılarında güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek. 
 
METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya), Afyonkarahisar dışında Ege, ile Antalya, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çorum, Amasya, Tokat, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
 
ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
 
KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığındaki artış, meydana gelmesi beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağış ve kuvvetli lodosun etkisiyle özellikle İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde kar erimelerinde artış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, heyelan vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON UYARISI: Ülkemizin doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
 
BÖLGELERİMİZDE HAVA
 
MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Trakya ve Çanakkale ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi tahmin ediliyor. 
 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Kütahya çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar dışında bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor. 
 
AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz kıyı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Antalya körfezinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor. 
 
İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu, sabah ilk saatler ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusunda, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor. 
 
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
 
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu,güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur, zamanla Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız