SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağma Başladı..

A- A+ PAYLAŞ

Şili'de 8.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden zaman geçtikçe bilanço da ağırlaşıyor. Şili Devlet Başkanı, ölenlerin sayısının 711'i bulduğunu söyledi, sayı artabilir uyarısı yaptı.

Sadece sahil kenti Constitucion 350 kişinin öldüğü belirtiliyor. En büyük hasar ise depremin merkez üssü yakınındaki Concepcion kentinde.

Kentte, 14 katlı bir binanın enkazında 100'ü aşkın kişinin mahsur kaldığı gelen bilgiler arasında.

Yağma başladı

Depremden yaklaşık 2 milyon kişi etkilendi, yarım milyon ev yıkıldı. Depremde zarar gören, başkent Santiago havalimanı ulaşıma açıldı. Şili hükümeti halka gıda yardımına başlanacağını duyurdu.

Polis, yağma olaylarına karışanları gözyaşartıcı gaz kullanarak dağıttı. Polise destek için ordu görevlendirildi.

Artçı depremler

Bir yandan da artçı depremler sürüyor. Büyük depremi izleyen 24 saat içinde orta büyüklükte 90 artçı şok kaydedildi.

ABD Jeofizik Enstitüsü (USGS), Şili'de 8,8 büyüklüğündeki depremin ardından dün akşam ülkenin orta kesiminde 6,2 büyüklüğünde yeni bir artçı sarsıntının meydana geldiğini duyurdu. Enstitü, sarsıntının merkez üssünün, Talca kentinin 109 kilometre kuzeydoğusunda yerin 35 kilometre altı olarak açıkladı.

Depremin ardından, Pasifik ülkelerinde verilen tsunami alarmı ise kaldırıldı.

200 Türk'e ulaşılmaya çalışılıyor

Bu arada, Ankara, ülkede bulunan 200 kadar Türk vatandaşıyla irtibata geçilmeye çalışıldığını açıkladı.

Mucizeler de yaşanıyor

Şili'deki deprem felaketinde bir apartmanın 13'üncü katında oturan ve devrilen binanın enkazı ile birlikte zemine düşen baba-kız, hafif yaralandı. Deprem sırasında Alberto Rozas, 7 yaşındaki kızını banyonun kapı aralığına itti ve sarsıntının durmasını bekledi. Ancak bu sırada bina devrilmeye başladı.

Oturdukları yeni binanın, "kesilen bir ağaç gibi" hızla devrildiği anlarda baba-kız zemine inene kadar birbirlerine sarıldı. Alberto Rozas ve kızı Fernande, enkaz yığınlarının altından birkaç kesik, sıyrık ve ezilme ile kurtuldu.

15 katlı binadan düne kadar 23 kişinin kurtarıldığı ve birkaç cesedin çıkarıldığı belirtiliyor. Yıkılan binanın enkazı altında 60 kişinin kaldığı tahmin ediliyor. Geçen haziranda binayı teslim eden Socovil adlı şirket tarafından yapılan açıklamada, binanın mevzuata uygun inşa edildiği belirtildi ancak bina sakinleri, inşaatın kalitesiz olması nedeniyle kızgınlıklarını ifade ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız