SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağmur Altında ''Cumhuriyet Yürüyüşü''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Bayramı'nın 83.Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Malatya Valiliği'nce organize edilen ' Cumhuriyet Yürüyüşü' sağanak yağışa rağmen gerçekleştirildi.

Saat 12.00'de Malatya Valiliği önünde başlayan ve Fuzuli Caddesi - Kernek Meydanı - Kanalboyu güzergahı takip edilen yürüyüş Atatürk Anıtı önünde tamamlandı. Yürüyüşte 2. Ordu Bandosu, Malatya Belediyesi Mehter Takımı ile davul-zurna ekibi de eşlik etti.

Yağmur altında gerçekleştirilen, büyükboy Türk bayrakları ile Atatürk portresinin taşındığı yürüyüş sırasında, yaklaşık 3 bin kişilik kalabalığın büyük bölümünü oluşturan öğrenciler 10.Yıl Marşı'nı söylerken, sık sık' Türkiye, Türkiye' diye slogan attılar. Yürüyüşe Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, kamu kurum ve kuruluşmarın yetkilileri, AKP İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, CHP Merkez İlçe Başkanı Zeki Çıplak sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Yürüyüş sırasında, Fuzuli Caddesi'nden, yağış nedeniyle akan yağmur suları protokol mensupları için sıkıntı yaratırken, bazılarının suların üzerinden atlayarak, bazılarının da "paçalarını" yukarıya çekerek, sulardan korunmaya çalıştıkları gözlendi.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Bayramı'nın 83.Yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Asker kanadı, törenlere burada dahil oldu.

Buradaki törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çetin, 2.Ordu Harekat urmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkan Kurmay Albay Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu ile askeri ve mülki erkan, yargı mensupları, siyasi partilerin yöneticileri öğrenciler ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Çelenklerin sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle sürdü ve tören Vali Halil İbrahim Daşöz'ün Anıt Şeref Defterini imzalaması ve konuşmasıyla sona erdi. Vali Daşöz konuşmasında," Aziz Atam, en büyük eserim dediğin Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 83 ncü yıldönümünde Cumhuriyeti emanet ettiğin Türk Gençliği ile birlikte huzurunda bulunmanın heyecanı, mutluluğu ve gururu içindeyiz.

Bizler biliyor ve inanıyoruz ki , Cumhuriyet tarihimizin en önemli dönüm noktası ve aydınlanma ve gelişme dönemidir. Cumhuriyet sayesinde teba olmaktan çıkıp, egemenliğin sahibi bir millet olduk ve hür, onurlu ve değerli vatandaşlar haline geldik.

Bizler için en kutsal emanet olan Cumhuriyet, yüreklerimizde ebedi sevgin ile ilkelerinin ve fikirlerinin çizdiği aydınlık yolda sonsuza kadar yaşayacak ve hedef gösterdiğin çağdaş uygarlık düzeylinin üstüne çıkacaktır.

Büyük Atatürk ; Vatan ve millet sana minnettardır. Ruhun Şad olsun"

Çelenk sunma töreninin bitimine yakın, Vali Şeref Defteri'ni imzalamaya giderken, Atatürk Evi'nin köşesinde, 30 yaşlarındaki bir kişinin slogan attığı duyuldu. Yakınındakiler kimliği öğrenilemeyen bu kişinin "En büyük MHP" diye bağırdığını ifade ettiler. Bu şahıs polis tarafından uzaklaştırıldı ve bir süre sonra da serbest bırakıldığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY- Burhan KARADUMAN (İHA)- Eralp YALVAÇ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız