SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağmur Altında İş Eziyeti

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:17:56
Yağmur Altında İş Eziyeti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere alınacak geçici işçilerin seçimlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle, başvuruda bulunanlar, tepki gösterdi. 

Kurum bünyesinde fidan dikiminde 6 ay boyunca çalıştırılmak üzere alınacak mevsimlik işçilerin bugün seçimleri vardı. Organizasyon eksikliği yüzünden, yağmur altında saatlerce bekleyen işçiler, kurum yetkililerine sitemde bulundular.

İş başvuruları sırasında yaşanan izdihamlar genellikle işe alınacak kişi sayısının az, başvuru sayısının çok olmasından kaynaklanırdı, ancak bu kez ise durum farklı. Yağmur altında bekleyen yüzlerce kişi Orman İşletme Müdürlüğü’nde mevsimlik işçi olarak işe alınmayı bekliyor ama bu kez şikâyetler organizasyon eksikliğinden ve müdürlük çalışanlarının iş başvurusuna gelenlere gösterdikleri tavırdan kaynaklanıyor.

İş başvurusuna gelenler yağmurun altında saatlerdir bekletildiklerini ve çalışanların kendilerine insan gibi davranmadıklarını iddia etti. Başvuru yaptıklarına pişman olduklarını belirten işçiler, “Kalabalık olacağı biliniyordu. Bu organizasyonu daha düzenli olarak kapalı ve büyük bir yerde yapılabilirdi” şeklinde konuştular.

Başvuru sırasında kalabalık içerisinde fenalaşan bir bayana ise 112 Acil servis ekipleri müdahale etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız