SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yağmur Gelini' Çeşme Başında Yavruladı

0
Güncellendi - 2018-05-07 01:52:38
'Yağmur Gelini' Çeşme Başında Yavruladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya bölgesinde halk arasında 'Yağmur Gelini', 'Yağmur Gelinciği' adlarıyla bilinen türden semender, Kale ilçesinde bir vatandaş tarafından bulundu.  Bulunduğunda gebe olan ve daha sonra 21 yavru dünyaya getiren bir adı da Anadolu Benekli Semenderi olan sürüngen ile yavruları doğal ortamına bırakıldı.

İmam İsmail Sekman, Erdemli Mahallesi Gevuran mezrasındaki bir çeşme yakınında nesli tükenmekle karşı karşıya olduğu için koruma altına alınan Anadolu benekli semenderi buldu.

Kaynak:  http://www.turkherptil.org

Semenderin hareket etmediğini fark eden Sekman, yaralı olabileceğini düşündüğü hayvanı içine su doldurduğu kovaya koydu.

Durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar 15'inci Bölge Müdürlüğüne bildiren Sekman, yetkilerin gelmesini beklediği sırada, semender 21 yavru dünyaya getirdi.

Yetkililer, durumlarının iyi olduğunu belirlenen hayvanları doğal ortamına bıraktı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • halil g. (5 yıl önce)
    Hocamıza çok teşekkür ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • fıkret cezik (5 yıl önce)
    selvesu baskını gelmekuzere geceye dıkkat
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    TebriklerHocam,Doğayı yaşatki,insan yaşasın,herkesin örnek alması dileğiyle...........
    0
    0
    Yanıtla
  • emrah (5 yıl önce)
    allah razı olsun bu şahıstan malatya civarına özgü tek endemik canlı bu başka biryerde benekli semender bulunmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (5 yıl önce)
    işte imam. görüyorsunuz. anlatmaya gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • ümit (5 yıl önce)
    Allah razı olsun, bu bilincin tüm toplumumuza yayılması dileğiyle...
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (5 yıl önce)
    Ne güzel duyarlı vatandaşlar var . Anadolu florası ve faunası Avrupa'dan daha fazladır. Bizler kendi yöremizin her şeyini korumazsak , olmaz...
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (5 yıl önce)
    Bravo
    0
    0
    Yanıtla