SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağmur Suyu Drenajı İçin

A- A+ PAYLAŞ

Belediye tarafından bu yıl 30 kilometre uzunluğunda yeni drenaj hattının projelendirildiği ve ilk etapta 11 kilometrelik bölümün yapımının sürdürüldüğü bildirildi.

Malatya Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"İçmesuyu, kanalizasyon şebekeleri ile yol açma/genişletme ve asfaltlama çalışmalarına büyük hız veren Malatya Belediyesi, özellikle yağışlı havalarda büyük ihtiyaç duyulan Yağmursuyu Drenaj Kanallarının yapımını sürdürüyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, yağışlı havalarda birçok noktada sıkıntıların yaşandığı bu sıkıntıların giderilmesi amacıyla daha önce toplam 18 km uzunluğunda drenaj hattı yapıldığı belirtilerek, 2010 yılı içerisinde 30 km uzunluğunda yeni drenaj hattının projelendirildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada 30 km uzunluğundaki yeni yağmursuyu drenaj hattı projesinin ilk etabı olan 11 km uzunluğundaki hattın inşaat çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edilerek, çalışmaların Akpınar ve Kömür Tevzi yanından başlatıldığı ve projeye uygun olarak ilerlediği belirtildi.

Sürdürülen drenaj hattı çalışmaları kapsamında, Akpınar civarında 1200 mm çaplı drenaj boruları kullanılırken, Dede Korkut Parkı yakınlarında ise Malatya’da ilk defa 800 mm çaplı polietilen borular kullanılıyor.

Açıklamada, sözkonusu drenaj hatlarının tamamlanmasıyla birlikte Malatya’da yağışlı havalardan sonra yaşanan sıkıntıların büyük oranda çözüme kavuşturulacağı belirtilerek, yapılan çalışmalar neticesinde elde edilecek olan yağmursuyu ile birlikte yüzeye yakın yer altı sularının da drenaj hattına alınacağı ve bu suların da özellikle Babuktu Deresi ve Çarmuzu mevkiinde tarımla uğraşan çiftçilere ulaştırılacağı bildirildi.

Öte yandan yapılan açıklamada, aralıksız sürdürülen çalışmalar nedeniyle özellikle şehir merkezinde zaman zaman trafik akışında sıkıntıların yaşanabildiği belirtilerek, vatandaşlardan çalışmalara karşı duyarlı olmaları rica edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız