SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağmur Suyu Tesisine Onay

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:37:09
Yağmur Suyu Tesisine Onay
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi Temmuz ayı çalışmalarına başladı. Meclis başkanvekili Ramazan Yakıcı başkanlığında toplanan meclisin birinci oturumunda gündemdeki bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazıları ilgili komisyonlara havale edildi ve bazı maddeler ise ikinci oturuma ertelendi.  

Çoğunluğunu imar konularını içeren gündem dışı maddelerin tek tek okunup gündeme alınması ve geçen ayın karar özetinin kabul edilmesi ile başlayan oturum, gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. 

Gündem maddeleri 

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Alt yapı Hizmet Birliği'nde görev alacak asil ve yedek üyelerin seçimi yapılan gizli oylamada; asil üye olarak Nurettin Karaaslan 25 oy ve Ramazan Çetin 24 oyla seçilirken Nurettin Durmaz 23 oy ve Kadircan Esen 23 oyla yedek üye olarak seçildiler.  Oylamada 3 oy boş çıkarken AKP'li meclis üyesi Ümüt Dağılmışgül 1 oy aldı.

Kabul edilen maddeler 

MASKİ ile Ortak Protokol

Yağmur suyu tesisleri yapılması ve işletilmesi ilişkin ortak hizmet protokolünün imzalanması maddesi AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.

Aynı Adada Ek Yoğunluk 

İmar Planında Spor Tesisi alanında olan Mollakasım Mahallesi 319 ada 170 nolu parselde bulunan 6.75 m2 hisseyi satın alarak belediyeye bağışlayan ve alandan kazandığı yoğunluğu aynı adada bulunan kendi parselinde kullanması talebi ile mevcut imar planında Belediyle Hizmet Alanı olan Bostanbaşı Mahallesi 283 ada 3 nolu parselde bulunan 1.158 m2 arsayı satın alarak belediyeye bağışlayan ve bu alandan kazanılan yoğunluğu aynı ada 2 nolu parselde kullanması talebi AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. 

Mevcut imar planında ayrık nizam 4 katlı konut alanında olan Aşağıbağlar Mahallesi 1781 ada 10 ve 11 nolu parselin ada ayrım çizgilerinin düzenlenmesi maddesi de AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. 

Yakınca Mahallesi 493 ada 5 nolu parselin mevcut imar planında 15 metre olan Yapı Yaklaşım Mesafesinin 5 metreye düşürülmesi içeren madde ile blok nizam 5 katlı alanda olan Aşağıbağlar Mahallesi 5857 ada 2 nolu parselin 0.25 olan Tapu Alan Kat Sayısı' nın (TAKS) 0.30’a çıkarılması talepleri de AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. 

Reddedilen Maddeler 

Mevcut imar planında 4 katlı yapılaşma alanında olan Uç Mahallesi 4944 ada 8 ve 9 nolu parsellerin 5 kata çıkarılması talebi, görsel bütünlüğü bozacağı gerekçesi ile, Mevcut imar planında blok nizam 5 kat ve Yapı 5 metre olan Yapı Yaklaşım Mesafesi olan Çilesiz Mahallesi 3474 ada 1 nolu parselin Yapı Yaklaşım Mesafesinin 3 metreye düşürülmesi talepleri oy birliği ile reddedildi.

Gündemde bulunan bazı maddeler ilgili komisyonlara havale, bazı maddeler ise bir sonraki oturumda görüşülmek üzere ertelendi.

İkinci oturumun 3 Temmuz Cuma Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra birinci oturum sona erdi. 

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız