SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yağmurda Yapılmamalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, "Haşere ile Mücadele Eğitimi" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerine, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, eğitim seminerini veren veteriner hekimler Muhammed Küfrevi, Ahmet Kocadere, İnönü Üniversitesi'nden öğretim görevlileri, Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü'nden konuyla ilgili görevliler, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, bazı vakıf-dernek ve oda başkanları, bazı daire müdürleri, ilçe ve belde belediyeleri ilaçlama görevlileri, muhtarlar ile Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli katıldı.

Eğitim Seminerinin açış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, "Haşere ile mücadele noktasında, sorunu baştan çözmek için ilaçlama çalışmalarına larva dönemi olan 1 mart itibariyle başlanmış ve şu ana kadar 3. tur ilaçlama yapılmıştır" dedi.

Haşereyle mücadele çalışmaları sırasında öncelikli hedeflerinin; eğitim çalışmaları ile halkı bu konuda ayrıntılı bir şekilde bilinçlendirmek olduğunu belirten Bozkurt, düzenlenen seminerin bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Bozkurt, "İlaçlama çalışmalarıyla bilim ve teknolojinin getirdiği yenilikleri kullanarak insan sağlığını ve ekolojik dengeyi bozmayacak evsaftaki ilaçları doğru yerde, doğru zamanda, doğru oranda ve periyodik zaman aralıklarında kullanarak haşerelerin kontrol altına alınmasını sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Veteriner Hekim Muhammed Küfrevi, Veteriner Hekim Ahmet Kocadere'nin yönlendirdiği slayt eşliğinde sivrisinek, karasinek ve tatarcıkla mücadele konusunda bilgiler aktardı.

Sivrisineklerle mücadelenin mart ayı itibariyle başladığını belirten Küfrevi, "Sivrisinek ile mücadelede en etkin yol larva döneminde yapılan çalışmalardır. Malatya'da gördüğümüz kadarıyla çalışmalar mart ayı itibariyle başlamış. Malatya Belediyesi gerçekten büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.
İlaçlama yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar var, bunların başında da yağmurlu havalarda ilaçlamanın yapılmaması gelmektedir. Malatya Belediyesinin tatarcık ile yaptığı mücadele Türkiye'de yapılan mücadelelerin en başarılısı diyebiliriz"ifadelerini kullandı.

Seminer sonunda, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Veteriner Hekim Muhammed Küfrevi'ye, kayısının kristal maketini hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız