SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yahudi Cemaatine Göre..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’deki Yahudi Cemaati’nin yayın organı olan Şalom Gazetesi Malatya’nın Kürecik beldesine kurulacak anti-füze sisteminin resmen açıklanmasa da İran’a karşı  olduğunu yazdı.

Şalom Gazetesi’nin ‘NATO’nun füzeleri Malatya’da’ başlıklı haberine göre yeni kurulacak sistem ile Malatya ittifakın  önemli bir üssü olacak.

‘ABD ve müttefiklerini doğudan gelecek bir saldırıya karşı koruyacak gelişmiş anti-füze sistemi Malatya Kürecik’te kuruluyor’ vurgusu yapılan haberde, Kürecik’e kurulacak anti-füze sisteminin Türk makamları tarafından resmen açıklanmasa da İran’dan ABD ve müttefiklerine  gelecek bir saldırıya karşı kurulduğu belirtildi. Haberde ‘Malatya da zaten NATO’nun en büyük hava savunma radarı bulunuyordu. Yeni kurulacak sistem ile Malatya bölgesi ittifakın  önemli bir üssü olacak. Resmen söylenmese de sistemin İran’dan gelecek bir saldırıya karşı kurulduğu biliniyor’ denildi.

Şalom Gazetesi sözkonusu haberin başlığında ise, Malatya’ya kurulacak sistemi ‘NATO’nun füzeleri’ olarak tanımladı.

AHMEDİ NEJAT: BU SİSTEM TÜRKİYE’NİN YARARINA DEĞİL

Bu arada İran Devlet Başkanı Ahmedi Nejat İran Devlet Televizyonu’na verdiği röportajda, ‘Türkiye’ye kurulacak bu sistem Türkiye’nin yararına olmayacak. Biz bunu Türkiye tarafına ilettik. Anlıyoruz, Türkiye NATO üyesi, ama NATO Türkiye’nin dostu değil. Biz bu gerçeği Türk tarafına ilettik’ şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız