SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yahudi Lobisi Türkevi'ni İstedi

A- A+ PAYLAŞ

Ermeni iddialarını destekleyerek Türkiye’yi kızdıran ABD’nin en etkin Yahudi kuruluşlarından ADL, New York’taki BM binasının tam karşısında bulunan 11 katlı Türkevi’ni alıp, komşusu olan 30 katlı yeni bir binayı 100 milyon dolara Türkiye’ye vermeyi önerdi.

ABD’nin en etkin Yahudi kuruluşlarından İnkar ve İftirayla Mücadele Birliği (ADL - Anti-Defamation Leauge), Türkiye’ye, New York’taki Birleşmiş Milletler Karargahı’nın karşısında komşu iki araziyi, üzerindeki binalarla birlikte takas etmeyi önerdi.

BM’nin tam karşısında, kentin en prestijli ve değerli noktalarından birinde bulunan binalardan ilki, Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu ve BM Daimi Temsilciliği’ni de barındıran 11 katlı Türkevi. ADL Başkanı Abraham Foxman, Türk konsolosluğuna gönderdiği mektubunda, Türkevi’ne karşılık Türkiye’den 100 milyon dolar daha alarak, bu eski binanın hemen yanında bulunan ve geçen yıl inşaatına başladıkları 30 katlı binalarını verebileceklerini belirtti. ADL binasının temeli bir süredir âtıl halde duruyor.

Ya Mossad telekulak yerleştirirse
Edinilen bilgiye göre New York’taki Türk diplomatlar ADL’nin teklifine sıcak bakmıyor. Yeni binanın kullanım alanı Türkevi’nin 1.5 katı olsa da, Türkevi’nin konumunun çok daha iyi olduğu belirtiliyor. Bir başka endişe Mossad. Bazı diplomatlar, inşaat sırasında İsrail istihbaratının binayı dinleme cihazlarıyla donatabileceğini belirtiyor. Buna karşın Türkiye, hassas siyasi durum nedeniyle ADL’ye hemen olumsuz bir yanıt vermedi. Takas teklifinin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun masasında olduğu belirtildi.

ADL olmazsa TOBB yapacak

2005 yılında Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Üstün Cesaret Ödülü” veren ADL’nin teklifi reddedilirse, Türkevi’ni Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yıkıp yeniden yapacak. TOBB’un 25 katlı planının Türkiye’ye 70 milyon dolara malolması planlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız