SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yak Bir Sigara, İle Başlar'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Harun Dutlar, "Kişi sportif faaliyetlerle meşgul olursa zararlı alışkanlıklardan uzak durur. Sportif faaliyetler yapan ise hem vücudu sağlıklı olur, hem de kötü alışkanlıklardan uzak kalır" dedi.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Madde bağımlılığının önlenmesi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Emniyet Amiri Harun Dutlar, madde bağımlılığıyla ilgili slayt gösterisiyle açıklamalarda bulundu. Merak, yanlış arkadaş seçimi ile zararlı alışkanlıkların başladığına dikkat çeken Harun Dutlar, "Kişi zararlı alışkanlıklara bir kereyle birşey olmaz diye başlar. Sonra bağımlı olur. Bağımlı olan ise sürekli bu maddeyi kullandığı için paraya ihtiyacı olur. Parası tükenirse hırsızlık ve fuhuşa yönelir" şeklinde konuştu.

"Özellikle gençler arasında yak bir sigara ile başlar ve devamı gelir" diyen Dutlar, "Hiç başlamamak önemli. Başlayan ise tedavi olması için önce iradesine hakim olması gerekir. Zararlı alışkanlıklara başlayanların tedavisi iki aşamalı olur. Birisi psikolojik tedavi, ikincisi ise tıbbi tedavidir" açıklamasında bulundu.

Üretmeyen ve boş vakti olanların daha fazla zararlı alışkanlıklara başladığına parmak basan Dutlar, "Bir kişi zararlı alışkanlığa başlatılmak istenirse önce bedava verilir. Sonra kişi bağımlı olunca parasını ödeyerek zararlı maddeyi satın alır" ifadesini kullandı.
İnsanın zararlı alışkanlıklara alışmamasında sportif faaliyetlerin önemli olduğunu dile getiren Harun Dutlar, "Kişi sportif faaliyetlerle meşgul olursa zararlı alışkanlıklardan uzak durur. Sportif faaliyetler yapan ise hem vücudu sağlıklı olur, hem de kötü alışkanlıklardan uzak kalır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız