SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yakanıza Yapışırız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Kayısının Gümrük Çıkışı" konulu bir toplantı düzenlendi.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen toplantıya Malatya AKP Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin'in yanı sıra il genel meclisi üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe ziraat odaları başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda ve dernek temsilcileri ile ihracatçılar
katıldı.

Toplantı öncesinde bir açılış konuşması yapan Meyvecilik Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, "Toplantımız kayısının gümrük çıkışıyla ilgilidir. Bu manada sizlere ev sahipliği yapıyoruz. Burada kayısı ihracatına büyük emekler vermiş Aydın Elmas sizlere bir sunum yapacaktır" dedi.

Daha sonra söz alan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, "Yıllarca bağırdık, çağırdık. Söylediklerimiz hep lafta kaldı. Geçenlerde bir ihracatçımızın da itiraf ettiği gibi biz şimdiye kadar samimi olmadık. Üreticisi de, ihracatçısı da ama bundan sonra buna dur demek için Malatya'nın ekmeği ve can damarı olan kayısıyı bugün burada hep birlikte soruna çözüm bulmalıyız. 2007'de 200 milyon dolar olan ihracatımız, Eski Vergi Dairesi Başkanımızın yaptığı çalışmalarıyla 2008 yılında 100 milyon dolar daha artış gösterdi. Bu birlik beraberlikten oldu. Birlik beraberlik bozulunca kayısı tekrar eski durumuna düştü. Sayın Vekillerim vallahi Malatya'nın yükü sizlerin sırtında. Allah rızası için birlik beraberlik yapalım, bu milletin alın terinin hakkını verelim. Sayın Vekillerim bundan sonrada iş sizlere düşüyor. Yarın karşımıza çıkacaksanız biz sizin yanınızdayız. Sizleri Malatya menfaatleri için eleştiriyoruz. Şahsınıza laf söylemek hiç birimizin haddine değil. Siz duyarlı olmazsanız yakanıza yapışırız. Biz sizi sevdiğimiz için söylüyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya geçildi. Kayısı İhracatçısı Aydın Elmas, kayısının yıllara göre ihracatıyla ilgili katılımcılara bilgiler vererek, çözüm önerilerini sundu. Elmas, "Bu konuda herkes suçlu. Asılsız, köksüz sorunlarla yıllarımızı geçirdik. Buna yeter deme zamanı geldi. 2010 yılı inşallah memleketimize ve bu ürünü üreten üreticilerimize hayırlı olur" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız