SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yakılarak Değil, Silahla Öldürülmüş

0
Güncellendi - 2016-03-18 01:24:39
Yakılarak Değil, Silahla Öldürülmüş
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinde 1 yıl önce öldürülmüş olarak bulunan 34 yaşındaki kadının “yakılarak öldürüldüğü’ veya “öldürüldükten sonra yakıldığı” iddiaları üzerine Adli Tıp Kurumu’ndan istenen rapor mahkemeye ulaştı.  Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun raporunda;  ‘Yapılan incelemede kadının yakılarak öldürülmediği ve cilt ve kıyafet parçaları üzerinde yanıcı parlayıcı özelliği gösteren maddeler yönünden yapılan incelemede herhangi bir bulguya rastlanılmadığı’ belirtildi.

Malatya il merkezinde bir markette çalıştığı belirtilen 34 yaşındaki 2 çocuk annesi ve eşinden kısa bir süre önce boşanmış olan Fidan Kaya’nın yakınları 24 Mart 2015 tarihinde Emniyete giderek kayıp başvurusunda bulunmuş ve 30 Mart günü cesedi Akçadağ ilçesinin Develi mahallesindeki Karadağ mevkiinde toprağa gömülü vaziyette bulunmuştu. Olayın şüphelisi olarak bekçi kadrosunda Polisevi’nde garson olarak çalışan Şemsettin Ö. (50) tutuklanmıştı.

Cinayet olayı ile ilgili olarak Malatya 2 .Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu Şemsettin Ö. İle taraflar katıldılar.

Duruşmada; cinayet sonrasında ‘yakılarak öldürülüp gömüldüğü’ iddiası nedeniyle Fidan Kaya’nın kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporun mahkemeye ulaştığı belirtildi.  Adli Tıp Kurumu 1 .Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun  raporunda;  “Dosyada bulunan tıbbi belgelerinde zehirlenme bulguları saptanmadığı, otopsi sırasında alınan doku örneklerinin Kimya İhtisas Dairesince yapılan incelemesinde kanda; alkol (Etanol, Metanol) bulunmadığı, sistematikteki maddelerin aranmış olup bulunmadığı, idrarda; sistematikteki maddelerin aranmış olup bulunmadığı, iç organlarda, Safrada ve Mide muhtevasında; sistematikteki maddelerin aranmış olup bulunmadığı, cilt ve kıyafet parçaları üzerinde yanıcı parlayıcı özelliği gösteren maddeler yönünden inceleme yapılmış olup herhangi bir bulguya rastlanılmadığı dikkate alındığında kişinin zehirlenerek öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı…, Kişinin ölümünün av tüfeği saçma taneleri yaralanmasına bağlı kafatası kemik kırıkları ile birlikte beyin kanaması, beyin doku harabiyeti sonucu meydana gelmiş olduğu oybirliğiyle mütalaa olunur” denildi.

Duruşmada tarafların rapora ilişkin görüşleri alındıktan sonra ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısına esas hakkındaki mütalaayı hazırlamak üzere gelecek celseye kadar süre verilmesine,  sanık Şemsettin Ö.’nün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız