SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yakın Diyalogda Olacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, çalışmalarını her kesim ile diyalog içinde sürdüreceklerini ve mükellef ile idare arasındaki diyalogu geliştireceklerini söyledi.

Malatya'da bir süre önce göreve başlayan Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, Malatya'daki yerel ve ulusal basın kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelerek tanışma toplantısı düzenledi. Vergi Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, "Atanmam dolayısı ile hem meslek kuruluşlarından ve hem de basın kuruluşlarından çok yakın bir güven ve nezaket gördüm. Bu nedenle bu nezakete karşılık tüm meslek odalarımızın her birini ziyaret ederek ilgi ve alakalarına teşekkür ettim. Bu ziyaretlerde sürekli diyalog temennilerimizi ilettim. Basın kuruluşlarının bize gösterdiği ilgiye, nezakete de teşekkür ediyoruz" dedi.

Kayıt dışı ekonomi ile ciddi bir şekilde mücadele edilmeye devam edileceği mesajını veren Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, "Tüm kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi ve yapılamaması vergilerin zamanında ve düzenli bir şekilde ödenmesine bağlı. Biz burada bulunduğumuz görev süresi boyunca verginin bu önemini tüm kamuoyuna anlatmaya çalışacağız. Kamuoyundan ve toplumumuzdan verginin bu önemini takdir etmelerini bekliyoruz. Bu amaçla vergi ile alakalı meslek odalarımızla yakın diyalog içinde olacağız. Bu kapsamda verginin zamanında ödenmesi içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Toplumda vergi bilincinin arttırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İdare olarak bizim önem verdiğimiz konulardan birisi diyalogdur. Özellikle idare-mükellef diyalogunu geliştirmek istiyoruz. Bu bizden önce başlamış süreç ve bizimle devam edecek. Vergilerin sağlıklı bir şekilde hesaplanıp tahakkuk ettirilmesi belge düzeninin uyulmasına bağlı. Bu açıdan kayıt dışı ekonominin azaltılması için, vergi düzenine uyulması konusunda gayret göstereceğiz. Bunu diyalog ve temennilerle yapmak istiyoruz. Denetimlerimizde olacaktır. Ama denetimin amacı ceza değil, vergi düzeninin oturması ve sağlanmasıdır. Mükelleflerden yaptıkları satışlardan dolayı belgelerini düzenlemelerini istiyoruz" dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan'a yeni görevinde başarılar diledi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz de, Malatya'nın günlük 11 gazete, 5 televizyon, 6 haftalık gazete ile güçlü bir yerel yayın gücünün bulunduğunu belirterek, "Malatya basını, halkın vergiye ve Vergi Dairesi'nin ise mükelleflere olan bakış açısını çok güzel bir şekilde işledi. Daha önce yapılan kültürel ve sanatsal faaliyetlerin bu dönemde de devam etmesini arzuluyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız