SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yakın İlgi Gördük"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:09:47
A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD), IKBY'nin Erbil, Duhok ve Süleymaniye kentlerinde çeşitli temaslarda bulundu

Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) yetkililerinden oluşan 28 kişilik bir heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil, Duhok ve Süleymaniye kentlerinde çeşitli temaslarda bulundu.

Bölgede üç günlük bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten ANESİAD Genel Başkanı Ali Kılavuz,  görüşmelerinin çok olumlu geçtiğini söyledi. Kılavuz, Irak'ın kuzey bölgesini seçmelerinde hem coğrafi olarak yakınlığı hem de Türkiye ile olan ticaret ağının gelişmiş olmasının etkili olduğunu belirtti.

Türkiyeli iş adamlarını bölgede ticaret yapma çağrısında bulunan Kılavuz şunları kaydetti:

"Anadolu'dan, Erbil, Duhok ve Süleymaniye kentlerinde yatırım yapma, şube açma, şirket kurma ve var olan ticaretleri geliştirme anlamında Malatya, Gaziantep ve İstanbul'dan iş adamlarımızı organize ederek buraya getirdik. Böylece buranın sanayisini, ticaret hacmini daha yakından tanıma fırsatı elde ettik. Ortadoğu ile kıyasladığımızda, bölgenin güvenli oluşu cazibesini daha da artırmış. Yatırımcıların gönül rahatlığıyla gelip buralarda büyük şirketler kurarak çalıştıklarını agördük."

Ziyaret kapsamında bölgedeki iş adamlarıyla bir araya gelme şansı yakaladıklarını ifade eden Kılavuz, "Dernek olarak Türkiye'nin orta sınıf iş adamlarının gücünü Kuzey Irak'ta hissettirmek istedik. Burada yakın bir ilgi gördük. Bu çerçevede sanayi ticaret anlamında ileriye dönük güzel adımlar attığımızı düşünüyorum. Bundan sonra bölgeye ticari anlamda ziyaretlerimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız