SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yakın İlişki İçin Çaba Göstereceğim"

A- A+ PAYLAŞ
Beraberinde Deniz Ataşe Yarbay Hong Ryeol Park, KOTRA Genel Direktörü Byoung Je Chun ve Tercüman Sun Mi Lee ile birlikte Malatya’ya gelen Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan’ın da katıldığı kahvaltıda bir araya geldi. 
 
Gündüzbey Su Sesi Tesisleri’nde Kore Heyetini ağırlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, heyetin Malatya ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
 
Geçtiğimiz günlerde Kore’ye bir ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Çakır, “Kore ziyaretimiz sırasında Kore’deki yatırımcı işadamlarıyla, turizm ateşeliği ve turizm temsilcileriyle görüşmelerimiz oldu. Ayrıca üniversite ziyaretimiz oldu. Bu ziyaretlerimiz sırasında Malatya’yı tanıtarak, Malatya’daki turizm imkanlarını Malatya’nın doğal güzelliklerini aktardığımız görüşmeler yapıldı” dedi.
 
Kore’de, Malatya’daki yatırım imkanlarını anlattıklarını ve Malatya’ya davet ettiklerini ifade eden Başkan Çakır, “Son dönemde Kore ile ülkemizin yoğun bir şekilde ticari ilişkileri gelişiyor. Bu ilişkilerden Malatya’nın da mutlaka faydalanmasını istiyoruz. Çünkü yatırım imkanları Malatya’mızda son derece elverişli” şeklinde konuştu.
 
Çakır: İnşallah Kore ile ticari ilişkilerin daha da gelişmesini sağlarız…
 
Başkan Çakır, Kore’den bölgemize gelen turistlerin Malatya’yı da kendi tur güzergahları içerisine alması ile ilgili önerilerde bulunduklarını da aktararak “Korelilerin hem burada yatırım yapmaları hem de Malatya’yı ziyaret etmelerini arzuluyoruz. Aynı şekilde bizim işadamlarımız vasıtasıyla da inşallah Kore ile ticari ilişkilerin daha da gelişmesini sağlamış oluruz. Ben bir kez daha heyetimizi Malatya’da ağırlamaktan memnuniyetimi belirtiyor, hoş 
geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.
 
Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee ise, Malatya’da bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Öncelikle Sayın Vali ve Sayın Belediye Başkanı bizi, büyükelçilik mensuplarını Malatya’ya davet ettikleri için teşekkür ediyoruz. Türkiye ve Kore, eskiden beri bir kan kardeşliği olan iki ülke olarak; bugünlerde ekonomi, ticaret, kültür alanında çok ilişkiler geliştirmektedir” dedi. Büyükelçi Lee, Türkiye’nin doğusunu fazla bilmediklerini söyleyerek, “Maalesef Koreliler olarak batıda olan yani İstanbul’da faaliyetlerimiz çok yoğunlaşmıştı. Çünkü doğu tarafını daha tanımıyorduk. O yüzden bu ziyaret vesilesiyle Malatya’yı daha iyi tanımak, daha yakından tanımak, daha doğru tanımak; yani buranın yatırım şartlarını öğrenmek yatırım potansiyelini öğrenerek artık Malatya ile Kore’nin daha yakın ilişkisi için ben de çaba göstereceğim” şeklinde konuştu.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükelçi Lee’ye kayısı ve kayısı kristali hediye etti. 
 
Kore Büyükelçisi Lee de Başkan Çakır’a Kore Kırmızı Ginsengi’ni hediye etti.
 
Daha sonra Kaptaj’a geçildi ve Başkan Çakır, konuklara kaynak suyu tesislerini gezdirerek bilgiler verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız