SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yakın Olması Avantaj'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:46:03
'Yakın Olması Avantaj'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, bazı daire başkanları ve şube müdürleriyle birlikte Akçadağ İlçesi’nde çeşitli ziyaret, inceleme ve toplantılar gerçekleştirdi. 

İlk olarak Akçadağ Kaymakamlığı’na giden Başkan Çakır, burada İlçe Kaymakamı Ramazan Keskin’le bir süre görüştü. Akçadağ’ın Malatya’nın en büyük ilçelerinden birisi olduğunu belirten Başkan Çakır, “Akçadağ, Malatya’ya çok yakın bir ilçemiz. Bu yakınlık ayrı bir avantaj. Malatya’da olduğu gibi Akçadağ içerisinde de Büyükşehir yapılanmasını tamamlayacağız ve burada günübirlik belediyecilik hizmetleriyle birlikte hem kırsala hem de ilçe merkezimizde güzel yatırımlar yapacağız” diye konuştu.

 Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Malatya’mızın Büyükşehir olması çok sevindirici bir durum. Temennimiz, Yeşilyurt ve Battalgazi’den sonra Akçadağ’ımızın hizmetler bakımından 3. Merkez ilçe olarak kabul görmesidir” dedi.

 Daha sonra Akçadağ Belediyesi’ne geçen Başkan Çakır, göreve yeni seçilen Belediye Başkanı Ali Kazgan’ı tebrik ederek, güzel hizmetler yapması temennisinde bulundu. Başkan Çakır, “Akçadağ ve Malatya için bu yeni dönemin, Büyükşehir sürecinin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ise ziyaretten dolayı teşekkür ederek, Akçadağ ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kazgan, “Nasıl ki Büyükşehir Belediyesi daha önce il belediyesi olarak merkeze dönük olarak örgütlenmişse ilçe belediyemiz de ilçe merkezine yönelik örgütlenmişti. Şimdi ilçe belediyemizin köylerin de dönüşmesiyle birlikte 77 mahalleye hizmet ulaştıracak bir belediyeye dönüşümü gerekiyor. Bu da biraz zaman gerektiriyor. Dolayısıyla burada bir geçiş süreci yaşanıyor. Şu an itibariyle epeyce bir mesafe aldık. Bundan sonra hizmete dönük olarak atılması gereken adımları atar ve vatandaşımızı rahatlatırız. Büyükşehir olmanın avantajıyla da ilimizin bütüncül hizmetleri görmesi noktasında birlikte bir hizmet ekibi oluruz” diye konuştu.

 Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Vahap Yücekaya, Belediye Meclis üyeleri ve beraberindeki heyet ile birlikte Akçadağ Öğretmenevi’nde muhtarlarla bir araya geldi.

 Öğretmenevi’nde muhtarla yapılan toplantıda konuşan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, “Akçadağ, Malatya’nın geleceği. Bunu bir duygusallık içerisinde söylemiyorum. Akçadağ, hem sosyal dokusu itibariyle hem de coğrafi konumu itibariyle Malatya’nın geleceğidir. Akçadağ her türlü hizmeti hak ediyor. Büyükşehirden çok beklentimiz var. Mezbahane, otogar, girişteki bulvarın düzenlenmesi, şehir parkı, meydan düzenlenmesine ihtiyaç var” dedi.

 Toplantıda hazır bulunan İlçe Kaymakamı Ramazan Keskin de yaz sporlarının düzenlenebileceği bir spor merkezi ile pazaryeri yapılması taleplerinde bulunduklarını kaydetti.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ilçelerin ihtiyaçlarına göre projeler geliştirdiklerini belirtti. Saha yapılanmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Çakır, “Araç parkımızı güçlendiriyoruz. İlaçlama araçlarından tutun da itfaiye araçları, iş makinelerine kadar planlamalar yapıyoruz. Gerçekten çok yetersiz bir saha yapılanmasıyla karşılaştık. Örneğin, kapatılan 40 belde ve hizmet görevi bize geçen 13 ilçeden normal şartlarda bize devredilmesi gereken yaklaşık 80 itfaiye aracı olması gerekirken. 6 araç ancak sayabiliyoruz. İş makinelerinde yine aynı durum söz konusu. Bunları hizmet için mazeret olarak sunmuyoruz elbette. Ancak bunları görmemiz lazım ki 5 yıl içerisinde nerden nereye geldiğimizi görebilelim. Bir yandan da sahada görev yapacak ekipleri belirlemeye devam ediyoruz. Bugün muhtarlarımızı dinleyeceğiz. Acil sorunları, bir plan çerçevesinde çözeceğiz” açıklamasında bulundu.

 Toplantı sırasında mahalle muhtarları sorun ve taleplerini iletirken, toplantı sonunda Akçadağ pilavı ikramında bulunuldu.

 Akçadağ Tahsildeki Öğrencilere Yardım Derneği’nin açmış olduğu kermesi de ziyaret eden Başkan Çakır, daha sonra Akçadağ Bakımevi’ne geçerek incelemelerde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız