SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yakında Hara da Elden Gidecek'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:51:25
'Yakında Hara da Elden Gidecek'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Akçadağ ilçesini ziyaret etti, bir gün sonra da CHP Heyeti ile birlikte Hakkari'de incelemelerde bulundu.

AKÇADAĞ'DA..

İlçe ziyaretlerini sürdüren CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, dün CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve beraberinde partililerle birlikte Akçadağ İlçesinde esnaf ve vatandaşları ile bir araya geldi.

Ağbaba, ziyareti esnasında yaptığı konuşmada, “AKP 11 yıldır görevde. 11 yıldır ne yaptılar? Malatya büyük şehir olduktan sonra burası mahalle olarak kalacak. Akçadağ’da Sultan Harası var, yakında o da elimizden gidecek” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya sorunlarıyla ilgilendiği için teşekkür etti.

HAKKARİ'DE..

Bu arada aralarında Veli Ağbaba'nın da yeraldığı CHP'li milletvekili ve parti meclis üyelerinden oluşan heyeti Hakkari’de temaslarda bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Doğu ve Güneydoğu illerinde halkın nabzını yoklamak üzere görevlendirilen 10 kişilik grup bugün Hakkari’ye geldi. Manisa Milletvekili Hasan Ören başkanlığında bir araya gelen, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Kocaeli Milletvekili Mehmet Halil Kaplan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Parti Meclis Üyeleri Çetin Soysal, Hüseyin Saygılı, İbrahim Yener ve 23. Dönem Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, ilk olarak Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi’yi makamında ziyaret etti. Burada konuyla ilgili kısa bir konuşma yapan Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Hasa Ören, Kendilerinin milletvekilleri ve parti meclisi üyeleri ile yaz mevsimini Doğu ve Güneydoğuda geçirdiklerini belirtti.

Ören, “Güneydoğu insanımızın yüreğinde yeşerttiği bir fidan vardır. Bu fidanın, yani barış sürecinin kalıcı hale gelmesi için Cumhuriyet Halk Partisinin çok büyük beklentileri var. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bizleri toplayarak bu yaz sizlere tatil yok, zaten tatil yapmıyorduk ama yazı güneydoğuda geçirmemizi istedi. Çok değerli konuya hakim konu üzerinde hakimiyet kuran milletvekili ve parti meclisi arkadaşlarımla beraber 10 kişilik gruplarla aramızda sosyologların olması kaydıyla bütün güneydoğuyu geziyoruz. Son aşaması yani meclis açılmadan önce Hakkari ve Şırnak kaldı. Dilek ve temennimiz batısı, doğusu, kuzeyi ve güneyiyle 8 aydan beri süren bu barış sürecinin ilelebet kalması için CHP’nin üzerine düşen bir hak varsa ki muhakkak vardır. Dolaştığımız yerlerde bunları görüyor ve anlıyoruz. İnsanlar CHP’den çok şey bekliyorlar. Bu defa bu barış süreci kalıcı oluyor hissine varmasını sağlamak için arkadaşlarımızla adım adım dolaşıyoruz ve çözüm önerilerimizi net ve herkesin anlayabileceği şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Yapabileceğimiz hizmetle olursa memnuniyetle Hakkari’ye hizmetin gelmesiyle ilgili elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya hazırız. İnşallah hizmette bizimde Hakkari’ye bir katkımız olur” dedi. 

Belediye ziyaretinin ardından Hakkari Valisi Necmettin Kaplan'ı makamında ziyaret eden heyet, burada basına kapalı bir görüşme yaptı. 

Vatandaşla sohbet sırasında Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Baş, heyettekilere hitaben yaptığı konuşmada, Hakkari halkının devletten herhangi bir beklentisi olmadığını, halkın sadece kaybettiği onurunu istediğini belirtti. Baş, ”Hakkari halkı çok kültürlü ve medenidir. Devletin yanlış politikaları halkın onurunu elinden aldı. Hakkari’de 461 köy boşaltıldı. Bu köyler boşaltılırken köylümüz kendi köylerinde insan gibi yaşıyordu. Hayvancılığından tutun da cevizciliğe her türlü imkanı vardı. Ama bu devletimizin o kadar yanlış politikaları oldu ki Hakkari halkının onurunu aldı elinden. Ben bir CHP il başkanı olarak bunları yaşadım. Bizim onurumuz gerçekten çok ama çok kırıldı. Hakkari halkı dilenci değildir. Türkiye’nin en eski illerinden biri olan Hakkari’de devletin bir çivisi bile yok. Bizim Hakkari’liler devletten beklentimiz onurumuzu geri versinler. Biz devletten hiçbir yatırım, hiçbir sanayi beklentimiz yoktur” şeklinde konuştu. Vatandaşlardan barışa olun ve barışı bozmayın tepkileri alan heyet daha sonra sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri bir araya gelerek toplantı yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız