SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yakınen Takip Ediyorum"

0
Güncellendi - 2016-10-04 23:06:44
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın’ı (soldaki) ziyaret etti. Ziyarette, tarım ve hayvancılık sektörünün yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı ve Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birlik Başkanı İhsan Akın’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Akın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tarım ve hayvancılıkla ilgili genel anlamda Selahattin Başkan bizleri ne zaman ziyaret etse, herhangi bir talebimiz olsa sürekli yetiştiricilerimizin yanında olmuştur. Empati duyarak olaylara bakmıştır. Tabi en önemlisi ülkelerin vazgeçilmezi tarım ve hayvancılıktır. Biz bunu her yerde, her platformda söylüyoruz, dile getiriyoruz. Çünkü gıda olmadan, su olmadan yaşam olmaz. Bu noktada gerek büyükşehir başkanımız, gerekse ilçe başkanlarımız, gerek valimiz ve kaymakamlarımız bu noktada bizlere her anlamda destek olmaları gerekiyor. Çünkü yetiştiricilerimizin su ile alakalı, sosyal ihtiyaçlarla ilgili sorunları, yollar ile ilgili sıkıntıları halen devam ediyor. Ama birçok yerde de dediğimi gibi biz sorunumuzu, sıkıntılarımızı başkanlarımıza ve gerekli kurum ve kuruluşlara anlatırsak en iyi şekilde çözülmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti. Gürkan, “Malatya'da şunu gördüm. Bu beni heyecanlandırdı. Özellikle birlik başkanlarımızın kendi işlerine duymuş olduğu heyecan beni hakikaten heyecanlandırdı. Heyecanlarını yitirmemelerini, o heyecanların hayallerle süslenip, gelecekte icraata dönüşmesini diliyorum. Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği belki şimdiye kadar adı duyulmayan bir birlik olarak faaliyetini yürütmek durumundaydı. Ama İhsan başkanla birlikte birliğin şahlanışını görüyoruz. Sadece Malatya ölçeğinde değil, Türkiye ölçeğinde de yapmış olduğu çalışmalar, göstermiş olduğu çabalar, hakikaten bu birliğin en üst seviyesindeki kurumlara yönetici olarak taşınmasında, hem Malatya’nın Keçi ve Koyun Yetiştiricileri Birliği’nin bir birliktelik olması ve bu birlikteliğin keçi ve koyun yetiştiricilerine ve hayvancılıkla uğraşan insanımıza artı imkanlar sunması anlamında da önemli bir birliktelik olarak görüyorum. Bu birlikteliğin inşallah bundan sonraki süreçte de, bu çalışma ivmesini artırarak devam edeceğine inanıyorum. Belediye Başkanı olarak da bütün sivil toplum örgütleri olsun, derneklerimiz, meslek kuruluşlarımız, sendikalarımız olsun ve bu tür üretici birliklerimiz olsun, tabii ki şehrin şehrül emini, şehrin bütün değerleri, toplumun tüm kesim ve kesitleri ile ilgilenmesi ve alakadar olması lazım. Onların önünde engeller söz konusu ve engelleri kaldırma noktasında, onların önünün açılması noktasında, elinden gelen gayreti ve var olan imkanı oraya aktarması gerekiyor. Biz bu bilinç içerisindeyiz. Bu değerler manzumesi içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu tür kurumların güçlenerek ve kurumsallaşarak daha ileri hedeflerini gerçekleştirme noktasındaki gayretlerini, heyecanlarını yakinen takip ediyorum. Bundan sonraki süreçte de şimdiye kadar olduğu gibi her türlü Malatya adına ve paydaşları adına yapacakları çalışmaların hep yanında, içinde olacağımızı ve bu birliğin fahri üyesi gibi, bu birliğin önünün açılması noktasında gayret ve çabalarımızı da göstereceğimizi burada ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız