SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaklaşık 5 Milyon Harcandı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:13:22
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, "Aile ve Sosyal Politikalar Merkezi Malatya Hizmet Binasının, eski Türkiye'nin gömüldüğü, yeni Türkiye'nin yükseldiğinin en güzel fotoğrafı" dedi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Merkezi Malatya Hizmet Binasını ziyaret eden Çalık, binada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

İncelemelerin ardından açıklamada bulunan Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş," 2014 Ocak ayı itibariyle çalışmalara başlandı ve çok hızlı bir şekilde yapımı tamamlandı. Binamızın diğer eksiklerini de 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp, fiili hizmeti vermeye başlayacağız. Binamız, yaklaşık 5 milyon TL'lik bir maliyetle tamamlandı ve tamamen Bakanlığımız tarafından gönderilen bütçeyle gerçekleştirildi" dedi. 

Hizmet binasının bulunduğu Cevherizade Mahallesi'nin muhtarı Vedat Kuru ise, "Bu hizmet binasına kavuşmak bizleri mutlu etti. Bu anlamda yetkililere teşekkür ediyoruz. Eski binayı gözümüzün önüne getirdiğimiz zaman fevkalade, vatandaşlarımıza yakışan bir hizmet binası oldu" diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, 2002 öncesinde sosyal devlet anlayışının yok olduğunu ifade ederek, "2002 yılında sosyal politikalara ayrılan pay sadece 1,2 milyar TL iken, bugün 30 milyar TL bütçe ayrılıyor" dedi. 

Yeni binanın yerinde bulunan eski binanın geçmişte küçücük binasının içerisinde çocukların yaşadığı işkencenin fotoğrafının olduğunu anımsatan Çalık, "0-6 yaş çocuklarımızın 2004 yılında yaşamış olduğu krizde, bir yıllık iktidar olmamıza rağmen 'bütün sorumluluk bizimdir' dedik ve eski binayı yıkıp, yerinde bu güzel binayı inşa ettik. 2004 yılında yaşanan o skandal görüntüler, Malatya'da Sevgi Evleri'nin yapılmasına vesile oldu ve tüm Türkiye'de de Sevgi Evleri inşa edildi. Eski Türkiye'de çocukları bir odaya sokan, kızlı erkekli tek bir banyoda banyo yapmalarına sebebiyet veren zihniyetinin toprak altına gömüldüğünün en güzel fotoğrafı buradaki binadır. Zihniyetin değiştiğinin en güzel göstergesi de burada çocuklarımıza ve engellilerimize verdiğimiz hizmettir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde hizmet veren bütün dezavantajlı vatandaşlarımızın hepsi için önemli alanlar inşa edildi. O fiziki şartların dışında onun içini dolduracak çok ciddi manada ruhunda değiştiği bir bina inşa ettik" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız