SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yalan Olur da Bu Kadarı Olmaz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:58:54
'Yalan Olur da Bu Kadarı Olmaz'
A- A+ PAYLAŞ

Hafta sonunu Hekimhan’a ayıran CHP Milletvekili Veli Ağbaba, AKP’yi sert sözlerle eleştirdi. İktidarın köylere yatırım konusunda ayrımcılık yaptığını belgeleriyle ortaya koyduklarını ifade eden Ağbaba, “Geçtiğimiz günlerde bir milletvekili  Hekimhan Belediye  Başkanımızı  eleştirmiş. Ona vereceğimiz cevap şudur. Kendisi iki  dönemdir  milletvekili. Malatya’ya ne yapmış?  Gelsin Hekimhan’ın mahallerini  sokaklarını  görsün. Bizim yaptıklarımızı  görsün. Bu  vekilimize ve AKP’ye Hekimhanlılar gerekli  cevabı  verecektir” şeklinde konuştu. 

CHP Milletvekili Ağbaba, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özaoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğlu, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, İl ve ilçe yöneticileri ile  belediye başkan aday adaylarıyla birlikte hafta sonu Hekimhan İlçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Ağbaba ve beraberindekiler, Hekimhan ilçesi pazar yerini ,köy pazarını ve  esnafları ziyaret ettikten sonra Kurşunlu ve Güzelyurt Beldeleri ile Cecimli, Gelengeç, Kızılyatak Köylerini, Cumartesi  günü ise Aşağı ve Yukarı Girmana, Kocaözü, Hasançelebi ile Akpınar,Yeşilkale, Akmağara, Köylü Köyü, Başkınık ve Boğazgören köylerine gitti.

YALAN OLUR DA BU KADAR BÜYÜĞÜ OLMAZ

Hekimhan’da yaptırılan Meslek Yüksek Okuluyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Milletvekili Ağbaba “11 yıldan beri  AKP iktidarda. AKP’nin milletvekilleri  Hekimhan’a gelip MYO’nu  biz yaptık  diyorlar. Yalan olur  ama  bu kadar da büyüğü olmaz. Hekimhan MYO’nu Mehmet Emin Sungur yaptı. Kalan kısmında  da bizim emeğimiz çoktur. Plan Bütçe Komisyonunda beraber çalıştığımız Mevlüt Aslanoğlu’nun emeği çoktur. Maden  firmalarını  sanki kendileri getirip buraya kurmuş gibi konuşuyorlar” dedi.

%90 OY ALMIŞLAR, YOL YAPMAMIŞLAR

“Hekimhan’a  seçimden  seçime gelip, Hekimhan’ın , Güzelyurt’un , Kurşunlu’nun  gelişmesi,  büyümesi için bir çivi bile çakmayan iktidar var.” diye konuşmasına devam eden Ağbaba “ Kurşunlu’dan  yüzde doksan  doksan beş oy alıyorlar. Kurşunlu’ya gittim. Yollarından utandım. İçme suyu olmayan kanalizasyonu olmayan  yerler var. Hizmet  alabilmek  için iktidara oy vermek gerekmiyor hizmet  almak için  iyi  yöneticiler seçmek gerekiyor. Biz iktidar değiliz ama Hekimhan’da yaptığımız işlere gelin bir bakın. Hekimhan’ın  yüz yıllık  sorunlarını çözüyoruz.”dedi.

AYRIMCILIĞI BELGELERİYLE AÇIKLADIK

Ağbaba “İktidar  halka hizmet  etmiyor , kendilerine hizmet  ediyor. Geçtiğimiz  günlerde İl Genel Meclisi’ne 25 milyon liralık  borçlanma yetkisi verildi. Bu  paranın dağıtımında ayrımcılık yapıldığı  bizim arkadaşlarımız  belgeleriyle  açıkladılar. Malatya’da  oy veren-vermeyen  köy ayrımcılığı yapılıyor. Malatya yıllardan beri iyi  yönetilmiyor. Malatyalılar da yıllardır verdikleri oyun hakkını  alamıyorlar. Siz iktidar  olabilirsiniz,  ama bir çivi  çakmazsınız. Bizim  Hekimhan’da , Güzelyurt’ta , Hasançelebi’de yaptıklarımıza  bir  bakın farkımızı  göreceksiniz. Geçtiğimiz günlerde bir milletvekili  Hekimhan Belediye  Başkanımızı  eleştirmiş. Ona vereceğimiz cevap şudur. Kendisi iki  dönemdir  milletvekili. Malatya’ya ne yapmış?  Gelsin Hekimhan’ın mahallerini  sokaklarını  görsün. Bizim yaptıklarımızı  görsün. Bu  vekilimize ve AKP’ye Hekimhanlılar gerekli  cevabı  verecektir.  Önümüzdeki  dönem de Hekimhan’daki  sosyal  demokrat belediyecilik  anlayışımızı  devam ettireceğiz.  Ayırmadan Kurşunlu’dan Hasnçelebi’ye Kocaözü’ne herkese  eşit hizmet  götüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

MYO’NUN YAPIMI PARTİMİZ İÇİN ONURDUR

Ağbaba ile  birlikte geziye katılan  Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu ise, Hekimhan’ın gelmiş geçmiş hiçbir belediye başkanının çözemediği su problemini çözdüklerini,  Yamadağı’ndan  suyu getirecek projenin tamamlandığını ve 10 Ekimde ihalesinin gerçekleştirileceğini kaydederek  “ MYO 1998 yılında Malatya merkezinde açılmış  ancak hiç kimsenin aklına  okulu Hekimhan’a getirmek gelmemiş. MYO’nun yapımı için belediyemiz tarafından  elli  dönüm arsa verildi ayrıca 350 bin lira  fon aktarıldı. Gecemizi  gündüzümüze kattık. Bu  da bizim için partimiz için  bir  onurdur.”dedi.

TAŞIMALI EĞİTİM SORUNLU..

Bu arada okulların açılmasının üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen Malatya’nın pek çok yerinde taşıma ihalelerinin tamamlanmamasının sıkıntı yarattığını, ihalelerin bitirilmesinin 1 ayı bulacağı, kırsal kesimdeki öğrencilerin bu süreçte okullarına gidemeyeceğini belirten milletvekili Ağbaba, eksiklerin bir an önce tamamlanmasını istedi.

Ağbaba, taşımalı eğitimde geçtiğimiz yıl da büyük sorunlar yaşandığını kaydederek “ Eğitimde fırsat eşitliği diyenler, şehirdeki öğrencilerle köylerdeki öğrencileri kendi elleriyle bir birinden ayırıyorlar. Ne yazık ki 2013 yılında Bicir’den Sofular’a çapa üzerinde okula giden öğrenci var”  ifadelerini kullandı. Ağbaba ziyaret ettikleri köylerde öğrencilerin sitemlerini dinlediklerini de belirterek, ihalelerin bir an önce tamamlanmasını ve eğitim öğretime başlanmasını istedi.

DERS ALINMIYOR MU?

CHP Milletvekili Ağbaba Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şu görüşlere yer verdi: "2013-2014 Eğitim Öğretim yılı 16 Eylül 2013 tarihinde başlamıştır. Okulların açılmasının üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen, Malatya’nın hemen hemen her yerinde taşımalı eğitim ihalesi ya gerçekleştirilmemiş veya sonuçlandırılmamıştır. Binlerce öğrenci okullarına gidememekte, eğitim hakkından mahrum bırakılmaktadır. Son dönemde  ziyaret ettiğimiz Akçadağ’da, Kuluncak’ta, Hekimhan’da, Doğanşehir’de, Pütürge’de ihalelerin tamamlanmaması büyük mağduriyet doğurmaktadır. Bazı öğrenciler sadece okulun açıldığı ilk gün kendi imkanlarıyla okullarına gittiklerini, ders kitaplarını aldıktan sonra artık okullarına gidemediklerini ifade etmişlerdir. Geçtiğimiz yıl da taşımalı eğitim ihalesinin gecikmesi nedeniyle  kırsal kesimdeki öğrenciler 1 ay gecikmeyle okullarına gidebilmişlerdir. Bu yıl ki gecikmeyle ,geçen yıldan gerekli dersin alınmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır."

AYLAR ÖNCESİNDEN BELLİYKEN

Ağbaba Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya “Okulların açılacağı tarih aylar öncesinden belliyken , taşımalı eğitim ihaleleri neden bugüne kadar yapılmamıştır? Öğrencilerin mağduriyetinin nasıl giderilmesi planlanmaktadır. Bu sorunlardan yola çıkarak eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığını düşünüyor musunuz?Malatya ilinde toplam kaç öğrenci taşıma yapılmaktadır? İlçelere göre dağılımı nasıldır?Okulların açıldığı tarih itibariyle hangi ilçelerde taşımalı eğitim ihalesi yapılmış, hangilerinde yapılmamıştır? İhalenin gecikmesinin sebebi Bakanlık tarafından ödeneklerin geç gönderilmesi midir? Taşımalı eğitim sistemi hayata geçtiği ilk yıldan itibaren ne kadar başarılı olmuştur? Malatya ilinde taşımalı eğitim ihaleleri ne zaman tamamlanacaktır?"sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız