SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yalan Testinden Geçirtmiş

A- A+ PAYLAŞ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun önemli bir konuda bilgi sızması üzerine yakın danışmanlarını yalan testinden geçirttiği ortaya çıktı. Danışmanlardan biri istifa etti, ancak sızıntının kaynağı anlaşılamadı. Soruşturmanın merkezinde ise Netanyahu’nun 2009 yılında Moskova’ya yaptığı gizli ziyaret bulunuyor.

BAŞBAKAN Binyamin Netanyahu’nun hassas bilgilerin sızması üzerine iç istihbarat örgütü Şin Beth’e sızıntının kaynağını ortaya çıkarması için soruşturma başlatma emri verdiği ortaya çıktı.

Şin Beth’den yapılan açıklamada, “Başbakan’ın talebi üzerine Şin Beth, hassas bilgi sızıntısıyla ilgili soruşturma başlattı” dendi. Soruşturmanın merkezinde ise Netanyahu’nun 2009 yılında Moskova’ya yaptığı gizli ziyaret bulunuyor.

Netanyahu’nun ziyaretinin basına sızması üzerine İsrailli Başbakan ve Rus evsahipleri zor durumda kalmıştı. Netanyahu, Rusya’nın İran ve Suriye’ye silah satışını engellemek üzere lobi yapmak üzere gitmişti.

Soruşturma çerçevesinde Devlet Bakanı Zvi Hauser, Ulusal Güvenlik Başkanı Uzi Arad ve eski baş sözcüsü Nir Hefetz, yalan makinasına bağlı ifade verdi. Ancak sızıntının nereden kaynaklandığı anlaşılamadı. Soruşturmayla ilgili haber ise Hefetz’in beklenmedik bir şekilde özel sektöre geçeceğini belirterek istifa etmesinden bir hafta sonraya denk geldi. Şin Beth açıklamasında, “Soruşturmanın sonuçları Adalet Bakanlığı’na ulaştırıldı” dendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız