SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yalan ve Kasıtlı..'

A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon davası kapsamında Silivri'de tutuklu bulunan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Zirve Yayınevi cinayeti davasının görüldüğü Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne şikayet dilekçesi göndererek, hakkındaki iddiaların yalan ve kasıtlı olarak çıkartıldığını iddia etti.

Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi'nden tutuklu bulunan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, 18 Nisan 2007 tarihindeki Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili davanın görüldüğü Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne şikayet mektubu göndererek, Zirve Yayınevi davası kapsamında ifade veren gizli tanığın iddialarının yalan olduğunu ileri sürdü.

Ersöz, şikayet mektubunda "Bi Ermeni var isimli kitapta 1993'te TSK'da istihbarat elemanı olarak çalışmaya başlayan ve iki yıl başpapazlık yapan gizli tanığın ifadelerine geniş yer verildiği ve katliamın yaşandığı dönemde Genelkurmay Genel Sekreterlik görevini yürütülen Orgeneral Hurşit Tolon'un emrindeki operasyonel istihbarat birimi Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi'nde (TUSHAD) görevli gizli tanık, katliamı jandarma personelinin organize ettiğini, bu birimin sorumlularından Ergenekon sanığı emekli Tuğgneral Levent Ersöz'den Misyonerlik konusunda doğrudan talimat aldığı, bir ilde misyonerler arasına sızma görevi verildiği, 2003-2/005 yılları arasında görevlendirildiği şehrin kilisesinde başpapaz olarak çalıştığı, 2005 yılında misyonerler arasında önemli bir konuma gelerek TUSHAD'dan gelen emir doğrultusunda televizyonlara çıkıp misyonerlik aleyhinde konuştuğu ifade edilmektedir" şeklinde hakkındaki iddialarla ilgili hatırlatmada bulunarak, bazı konularda bilgiler verdi.

Ersöz, iddiaların tamamen yalan ve kasıtlı olduğunu belirterek şu bilgileri ileri sürdü: "Okumadığım bir kitap kaynak gösterilerek basında yer alan haberlerin kasıtlı, yanlış ve yürütülmekte olan iki davanın birleştirilmesi çabalarına yönelik olduğunu öncelikle ifade etmek istiyorum. Medya tarafından gizli tanık ifadesinde yer aldığı ileri sürülen bu hususlar kesinlikle doğru değildir. Şöyleki; Cinayet 18 Nisan 2007 tarihinde işlenmiştir. Bu tarih itibariyle sayın Hurşit Tolon emekli olmuştu.
Genelkurmay Genel Sekreterliği makamının rütbesi Tümgeneraldır. Sayın Hurşit Tolon'un bu görevde bulunup bulunmadığını bilmemekle birlikte, cinayet tarihi itibariyle o görevde bulunması mümkün değildir. Çünkü General rütbesinde hizmet süresi normal olarak 4 yıldır. YAŞ kararıyla bu süre ihtiyaç doğrultusunda uzatılır. En önemlisi Genelkurmay Genel Sekreterliği kuruluşunda TUSHAD olarak adlandırılan bir birim kesinlikle yoktur. Hele bir istihbarat birimi vede operasyonel olarak asla. Görevleri içerisinde bu tür bir görevlendirme görevi yoktur. Bu hususun Genelkurmay Başkanlığında sorulması halinde gerçek ortaya çıkacaktır. Olmayan bir birimde kim tarafından ve nasıl görevlendirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı karargahına tüm kuvvetlerden personel atanabilmektedir. Bu kapsamda jandarma personelinden de atama yapılmaktadır. Kimlerin hangi görevde görevlendirildiği Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığından sorulmalıdır. TUSHAD denilen ancak olmayan bir birimde görevli ve birim sorumlusu olmam mümkün değildir. Sayın Hurşit Tolon ile emrinde veya aynı yerde hiç çalışmadım. İrtibatım yoktur. Ben hiç bir yerde misyonerlik konusunda çalışma yapması için talimat vermedim. Görev verildiği ileri sürdüğü il ve zaman açıklanmalı ve bunları ispatlaması gerekir. 2003-2005 yıllarında görev yaptığım yerler ekte sunduğum hizmet safahatımda görülmektedir. O yerlerde bildiğim kadarı ile kilise yoktu. 2005 yılında TUSHAD'dan Televizyonda konuşması için kim emir vermiştir?"

Malatya İl Jandarma eski komutanı Mehmet Ülger'i teşkilatın personeli olarak tanıdığını ve irtibatının olmadığını, emrinde veya aynı birlikte görev yapmadıklarını anlatan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, "Bu konuda her gün yeni iddialar ortaya atılarak dava sürecini etkilemeye çalışanlar olduğu müşahede edilmektedir" iddiasını ileri sürdü.

Ersöz, şikayet dilekçesinde hakkında iddialarda bulunanlara yasal işlem yapılmasını talep etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız