SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yalancıdan Milletvekili Olmaz!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:03:06
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Hekimhan’a bağlı Kocaözü beldesindeki seçim bürosunun açılışında konuşan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Kılıçdaroğlu’nun mitingine katılımdan dolayı vatandaşlara teşekkür etti. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise AKP Malatya milletvekillerini sert bir dille eleştirdi. 

CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Aliseydi Millioğulları, ilçeye bağlı Kocaözü beldesinde seçim bürosu açtı. Vatandaşların  ilgi gösterdiği açılışa CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ve parti yöneticileri de katıldı. 

“ÇEVRE İLLERLE VE OKULLARI BOŞALTARAK MEYDANI DOLDURMADIK”

Açılışta bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, cumartesi günü yapılan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı mitinge gösterilen büyük ilgiye dikkat çekerek, “Oraya gelen insanlar, birilerinin yaptığı gibi çevre illerden, okulları boşaltarak oluşturulmuş bir kalabalık değildi. Kimdi oradakiler? Belki cebinde 5 lirası bile olmayan, orada 4 saat aç bekleyen, sadece CHP sevgisi için bekleyen Malatyalılardı. O yüzden ben, hepinizin karşısında tekrar saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kaydetti. 

İNCİ: MALATYA’YI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ 

Daha önce de Kocaözü’ne geldiğini belirten CHP’li İnci, şöyle devam etti: “Dört defa gittiğim belde var, köy var. Biz 31 Martta oraya oturduğumuzda, artık oraya Hakan İnci değil, Kocaözü oturmuş olacak, Hekimhan oturmuş olacak, hep beraber Malatya’yı yöneteceğiz. 5 sene sonra da diyecekler ki demek ki belediyecilik böyle yapılıyormuş. İsteseler de istemeseler de biz bunu onlara öğreteceğiz. Kılıçdaroğlu’nun mitinginde Malatyalının hangi kararı verdiğini hem Malatya gördü, hem Türkiye gördü, hem de başbakan gördü.”

AĞBABA: YALANCIDAN MİLLETVEKİLİ OLMAZ 

Daha sonra söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise Kocaözü’nün 1964 yılında belediye olduğunu, ancak yeni yasayla artık mahalle haline getirildiğini belirterek, “Kocaözü Belediyesi’ni kuran rahmetli Hacı Mehmet Şahin’i rahmetle anıyorum. Ama Kocaözü artık mahalle oldu” dedi. 

AKP Malatya milletvekillerinin mahalle mahalle gezip ana muhalefet partisinin büyükşehre karşı çıktığını söylediklerini hatırlatan Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Genel başkanımız diyordu ya yalancıdan başbakan olmaz diye. Ben de buradan diyorum ki yalancıdan milletvekili de olmaz, yalancıdan il başkanı da olmaz, yalancıdan siyasetçi de olmaz, yalancıdan adam da olmaz. Bunu neden söylüyorum? AKP milletvekilleri mahalle mahalle geziyorlar ve ana muhalefet partisinin büyükşehre karşı çıktığını, şimdi hangi yüzle oy isteyeceğini söylüyorlar. Ben sana bunun yalan olduğunu kanıtlarsam sen ne diyeceksin? Utanmayacak mısın? Büyükşehir kanun teklifini ilk veren benim. Benden önce 10 yıl boyunca ‘Malatya büyükşehir olsun’ diye bas bas bağıran benim partimin milletvekili Mevlüt Aslanoğlu. Sen ne yapıyordun? Sen de başbakanın dizinin dibinde, onun emrinde, başbakan otur dese oturuyorsun, kalk dese kalkıyorsun. Ne Malatya’yla ilgili konuşuyorsun, ne başka şeyle ilgili konuşuyorsun, sonra da çıkıyorsun utanmadan yalan söylüyorsun.”

“PARMAKLARI MİLLETVEKİLİ OLSA YETERMİŞ”

Büyükşehre karşı çıktığının kanıtlanması halinde milletvekilliğini bırakacağını belirten CHP’li Ağbaba, “Buradan Kocaözü’nden söylüyorum. Büyükşehre karşı çıktığımı kanıtlasınlar, milletvekilliğini bırakacağım. Bunu söyleyen milletvekiline sesleniyorum. Eğer senin yalan söylediğini kanıtlarsam utanacak mısın bilmiyorum. O yüz var mı bilmiyorum. Emin olun ki bu milletvekillerini görünce, başbakan sadece bunların parmaklarını milletvekili yapsa yetermiş. Çünkü parmak kaldırmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Bir de arada Veli Ağbaba’yla ilgili yalan söylüyorlar. Niye? Çünkü Veli Ağbaba yapılmayan şeyleri söylüyor. Kayısı para etmiyor diyor, ceviz para etmiyor diyor” diye konuştu. 

Ağbaba’nın konuşmasının ardından CHP Kocaözü seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılışta kurdeleyi Kocaözülü kadınlar kesti. 

KOÇDERE KÖYÜNDE CHP’YE İLGİ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, daha sonra Yeşilyurt ilçesine bağlı Koçdere köyünü ziyaret etti. Davul zurna eşliğinde karşılanan CHP’li Ağbaba ve İnci, kurban kesmek isteyen köylülere izin vermeyerek kurbanı kestirmediler. CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil ve CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulusi Porgalı’nın da katıldığı ziyarette bir konuşma yapan Büyükşehir Adayı Hakan İnci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitinginde Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı yanına çağırdığını belirterek, şöyle dedi: 

“BAŞBAKAN, KÖYLERE HİZMET ETMEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ”

“Orada 11 yıldır Malatya köylüsüne hiçbir hizmet vermediğini tüm Malatya halkı karşısında itiraf etti. Nasıl itiraf etti? Aldı, belediye başkanını yanına, dedi ki köylü vatandaşlara, ‘Kanalizasyon probleminiz mi var, Ahmet burada. Su probleminiz mi var, Ahmet burada. Yol probleminiz mi var, Ahmet burada.’ Peki ben de diyorum ki 11 yıldır iktidarsınız. İl Genel Meclisi sizdeydi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterini siz atadınız. Valiyi siz atadınız. 11 yıldır yapmadınız da Ahmet mi yapacak? Ahmet daha Malatya’yı tanımıyor, gidecek Hekimhan’ın Kocaözü’ne hizmet verecek, gelecek Haçova’ya hizmet verecek, Akçadağ’ın Kürecik’ine hizmet verecek öyle mi! Daha Malatya’nın içindeki mahalleye hizmet verememiş.”

CHP’nin farklı olduğunu vurgulayan Hakan İnci, “Ben 4 aydır köylere ayrı projeler açıklıyorum, ilçelere ayrı, merkeze ayrı projeler açıklıyorum. Biz bu farkımızı gösterdik, Malatya da bize bu farkımızdan dolayı desteğini gösterdi, sayın Kılıçdaroğlu’na gösterdi, dedi ki biz Malatya’yı alıyoruz” ifadelerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız