SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yalanı Ödüllendiriyorlar!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:23:13
A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü projelere ağır eleştiriler getirdi ve "Yanlış yürütülen ödül ve değerlendirme politikalarıyla Malatya'da nitelikli yalancılar yetiştiriyoruz." dedi.

Fırat'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya Valiliği’nin ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Malatya Okuyor, Aile Öğretmenliği ve Malatya Değerler Eğitimi projelerinin, yanlış yürütülen ödül ve değerlendirme politikalarıyla Malatya’da nitelikli yalancılar yetiştiriyoruz. 16 Ocak 2014 Perşembe günü Aile Öğretmenliği Projesi ödül töreninde hem birinci dönem hem de ikinci dönem bütün velileri ziyaret eden okul idareci ve öğretmenlerine 215 tane başarı belgesi verildi. Ödül alan okullar arasında öğrenci sayısı binin üzerinde olanlar vardı. Bin veliye hem birinci dönem hem de ikinci dönem ziyaret edilme imkanını mantık sınırları içinde görmüyorum. Buna değerlendirme komisyonunun da inandığını sanmıyorum. Fakat buradan şunu anlıyorum ki, ya istenilen kişilere ödül yazıldı ya da kim daha çok yalan beyan da bulunduysa onlar ödül aldı.

PROJENİN HAKKIYLA UYGULANDIĞI KÖY OKULLARI ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMEDİ.

Aile Öğretmenliği Projesi’nin uygulanabileceği ve uygulandığı okullar aslında köy okullarıdır. Çünkü öğretmenler köylülerle iç içe ve öğrenci sayısı az olduğu için ziyaret imkanı kolay ve yapılabilmektedir ve yapılmıştır da. Ödül töreninde, köy okulları nedense dışarıda tutulmuş. Genelde merkez okullara ödül verildi. Köy okulu olarak Sadece Sütlüce İlk/Ortaokulu ödül aldı ki o okulun hak ettiğine inanıyorum çünkü yapılabilirliği ve inandırıcılığı var. Sendikamıza gelen bilgilere göre bu projeyi tam olarak uygulayan köy okullarındaki öğretmenlere ödül verilmemiştir. Köyde çalışan ve projeye beklentisiz katılan, hatta projeden önce de zaten rutin olarak yaptığı bu ziyaretlerden dolayı dikkat çekmemesini ihmale uğramak olarak değerlendiriyorum. Bunları sendika olarak kabul etmiyoruz ve öğretmenlerimizin şevkinin kırılmasına sebep olan ödül uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz. Düşünsenize 215 kişi memnun edildi ama geriye kalan binlerce öğretmenin şevki kırıldı ve ‘’Haksızlığa uğradım.’’ düşüncelerine kapıldı.

MALATYA YALAN SÖYLÜYOR!

Hani Malatya Okuyor projesi var ya, işte bu projenin ödül politikası yüzünden Malatya sınır tanımaz şekilde yalan söylüyor. Öyle rakamlara ödül verildi ki pes denilecek cinsten. Geçen yıl ki ödül töreninde derece alan bir öğrencimizin okuduğu sayfa sayısı günlük 250 sayfadan fazlaydı. Bir öğrenci düşünün ki, okula gidecek 6 ya da 8 saat ders görecek, uykuya zaman ayıracak, belki dershaneye gidecek bu arada da 250  sayfa kitap okuyacak. İnanılacak şey mi? İnanılacak şey değil elbette ama biz buna ödül  verdik. Ödülü veren buna inanmıyor, ödülü alan inanmıyor ve alkışlayan biz seyirciler de inanmıyoruz. Biz eğitimciler ne yapıyoruz arkadaşlar, göz göre göre geleceğe yalancı yetiştiriyoruz. Hem de yalanı ödüllendirerek. Bu çocuklar gelecekte yönetici olacak, öğretmen ya da doktor olacak. O zaman neler yapabileceklerini bir düşünelim lütfen. 

GARİP BİR RASTLANTI; MADEP KAPSAMINDA DÜRÜSTLÜK DEĞERİNİ KAZANDIRMAYA ÇALIŞIKEN DÜRÜST OLMAYANA ÖDÜL VERİYORUZ !     

Biz DES olarak MADEP’in uygulanmasını faydalı buluyor ve destekliyoruz. Ancak ödül uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü projeleri çoğunluk uyguluyor ama azınlık ödül alıyor. Bu günlerde MADEP kapsamında Dürüstlük Değeri üzerinde faaliyetlerde bulunuyoruz ve bu faaliyetler arasında dürüst olmayan verilere göre ödül veriyoruz. Bu da eğitim camiasının vicdanında masumiyeti bulamıyor. Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bütün projelerini, öğretmenlerimiz zaten fedakarca uygulamaktadır. Bunun için ya ödül  verilmesin ya da herkese verilsin.  Çünkü sadece bazılarına ödül verilerek diğer öğretmenlerimize haksızlık yapılıyor." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız