SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yalçın Hoca İstifa Etti

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:02:22
Yalçın Hoca İstifa Etti
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Malatyalı Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

Karatepe’yi okul öğrencileri ve çalışma arkadaşları alkışlar ve çiçeklerle fakülteden uğurladı. Fakülte bahçesinde toplanan çok sayıda öğrenci Dekanlık kapısına geldi. Dekanlık odasından çıkan Karatepe’yi öğrenciler çiçekler ve alkışlarla karşıladı. Dekanlık görevinden istifa eden Prof. Dr. Yalçın Karatepe, kendilerini uğurlamaya gelen öğrencileri gördüğüne mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu belirtti. Karatepe, “ bugün sizi burada görmekten inanılmaz derecede mutlu oldum. Gururda duydum fakülte adına gurur duydum. Biliyorsunuz son 3 yıllık dekanlık dönemim oldukça zor geçti. Sadece benim açımdan değil, mülkiye açısından da zor bir dönemdi. Ben dekanlık yaptığım süre boyunca her türlü ifade özgürlüğünden yana, akademik özerkliğe inanan, ve hukukun üstünlüğüne bağlı bir dekanlık yaptım. Bu ilkelerin bu dönemde Türkiye’de korunmasının ne kadar güç olduğunun sadece mülkiyede değil diğer yerlerde de ne kadar güç olduğunu sizlerde biliyorsunuz. Ben yaptıklarımın hepsinin arkasındayım. Eğer bugün dekanlık görevine başlasaydım, yaptıklarımın tamamını tekrar aynen yapardım. Ben öğrenci odaklı, mülkiye değerlerine bağlı, bu ülkenin geleceğine inanan bir yönetim anlayışıyla bu fakülteyi yönettim. Kısmet buraya kadarmış.” dedi.

BEN BU SEÇİMİ NORMAL OLARAK GÖRMÜYORUM

Fakültede dün bir dekanlık seçimi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yalçın Karatepe, ”Ama ben bunu normal bir seçim olarak görmüyorum. Son 3 yılda yaşadığımız sıkıntılar maalesef mülkiyeye epey fatura çıkardı. Hiç üzgün değilim sadece biraz kırgınım. Bu kırgınlığım da şundan dolayıdır. Rektör mülkiyeyi kullanarak, mülkiyeyi yendi. Bundan dolayı gerçekten kırgınım. Üniversite yönetiminde yenemedi, YÖK nezdinde yenemedi başka bir yerde yenemedi ama bu fakülte üzerinden, bu fakültenin üzerinden bu fakültenin değerlerinin yenmiş olmasından hakikaten üzgünüm. Zor bir dönemde dekanlık yaptım. Zorlukların bir kısmını sizlerde biliyorsunuz, öğrenciler olarak yaşadınız. Ben hiçbir öğrenci hakkında soruşturma açmadım. Öğrencilerim hakkında ki soruşturma taleplerini de değişik gerekçelerle reddettim. Çünkü ifade özgürlüğünün korunması gereken en temel insan hakkı olduğuna can-ı gönülden inanan bir dekanlık faaliyetini sürdürdüm. Ama bunlar zor işler bu dönemde. Biliyorsunuz en kolayı uyum sağlamaktı. Sizden talep edilenleri yerine getirmekti. Ama ben bunların hiçbirisini yapmadım. Yaptıklarımın da doğru olduğunu biliyorum. Dekanlık yaptığım dönemde Türkiye’de zor zamanlar geçirdi, hala geçiriyor. Gezi olaylarına sahip çıktık öğrencilerimizle birlikte. Doğru olduğuna inandığımız herşeyi, her yerde açık yüreklilikle dile getirdik. Bundan sonra dile getirmeye devam edeceğim. Ben yaptığım için kişisel bir beklentiyle yapmadım. Ama bir faturası varsa bunu ödemeye zaten dekanlık koltuğuna oturduğumda hazırdım. Bu iş buraya kadarmış, bunda sonra bu fakültede bir öğretim görevlisi olarak sizlerle birlikte Mülkiye’nin gelecekte daha iyi bir kurum olması için, hem de Türkiyenin gerçekten insan haklarına saygılı, hukukun evrensel ilkelerine bağlı ve gerçekten bir hukuk düzeninin var olduğu bir ülke olması için elimden geşlen bütün çabayı sarf edeceğimi burada tekrar vurgulamak istiyorum “ şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİ ALKIŞLARLA UĞURLADI

Prof. Dr. Yalçın Karatepe’ye yaptığı konuşmanın ardından dekanlık kapısında toplanan öğrenciler ve çalışma arkadaşları çiçek vererek iyi dileklerini ilettiler. Fakülte koridorlarından alkışlar eşliğinde inen Karatepe ve eşi daha sonra arabaya binerek fakülteden ayrıldı.

İSTİFA EDECEĞİNİ FACEBOOK ÜZERİNDEN DUYURDU

Prof. Dr. Yalçın Karatepe kişisel facebook hesabından istifa edeceğini ise şu şekilde duyurdu. “ Bugün saat 12.00 itibariyle Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlık görevinden istifa ediyorum. İfade özgürlüğüne, akademik özerkliğe ve hukukun üstünlüğüne inanan bir yönetim anlayışı sergilediğim görevim boyunca desteklerini hep hissettiğim sevgili Mülkiye öğrencilerine en içten teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca, Fakültemizin asıl kahramanları olan ve özverili çalışmalarıyla fakültemizin birinci sınıf bir kurum olmasını sağlayan idari personelimize teşekkür ederim. Mülkiye mezunlarına fakültelerine hep sahip çıktıkları ve en zor zamanlarımda yanımda oldukları için en içten şükranlarımı sunarım. Bundan sonra da doğru olduğuna inandığım şeyleri söylenmeye ve yapmaya devam edeceğim. Saygılarımla” Fakültede öğretim üyeleri arasında yapılan seçimde Prof. Dr. Yalçın Karatepe’nin 40 oy, Prof. Dr. Serpil Sancar’ın 54 oy aldığı 6 oy’un ise boş olarak aldığı öğrenildi. Karatepe görevini Sancar’a devretmek yerine istifayı tercih etti.

PROF.DR. YALÇIN KARATEPE KİMDİR

Prof. Dr. Yalçın Karatepe, 14 Ekim 1964’de Doğanşehir’de doğdu. Doğanşehir Karşıyaka İlkokulu, Doğanşehir Ortaokulu ve Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünü kazandı. 

Lisans öğrenimini tamamladıktan sonra ABD University of New Orleans’da ekonomi alanında yüksek lisans (1991), yine aynı üniversitede finans alanında doktora eğitimini tamamladı. Askerlik görevinden sonra mezun olduğu Ankara Üniversitesi SBF’de öğretim üyesi olarak akademik kariyerine başladı. 1997 yılında yardımcı doçent, 2005 yılında doçent, 2009 yılında ise profesör unvanı aldı. Kısa süre sonra ise fakültenin dekan yardımcılığı görevine getirildi. Ekim 2011’de yapılan dekanlık seçimini kazanan Prof. Şubat 2012'de atanmıştı. Karatepe, 35’den fazla yüksek lisans ve doktora tezi yönetti. Uzun yıllar TRT’de ekonomi-politik alanında yorumculuk yaptı. Karatepe aynı zamanda Türk Finans Derneği’nin başkanlığını da yaptı. Karatepe, evli ve 1 çocuk babası.

Karatepe 2002 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerinde CHP’den Malatya Milletvekili aday adayı olmuş, o dönem 7 milletvekilliği kontenjanı bulunan Malatya'da 7. sıradan aday gösterilince adaylıktan çekilmiş, yerine Avukat Zeki Turhan aday gösterilmişti.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız