SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yalnız Kalmak İstemiyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:33:27
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ağbaba'nın aday tanıtım toplantısı yapıldı. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 'Cesur Yürek' sloganıyla geldi. Partililere karanfil takdim eden Ağbaba, slogan ve tezahüratlarla karşılandı.

Ağbaba, Alacakaranlık devri içerisinde olduklarını belirterek, "İhaleci, komisyoncu, kumpasçı bir düzenle karşı karşıyayız. Bu alaca karanlık düzenine son vermek zorundayız. Tepeden tırnağa değişimin zamanı geldi. Yüreklerimizi avuçlarımıza alıp, düştük yola. Hükümeti değiştirme yetmez, düzeni de değiştireceğiz. Gün, cesur yürekli olmanın günü" ifadelerini kullandı. 

"Cesur yüreklerin iktidarında eşit Türkiye olacak" 

Türkiye'nin eşitliğe ihtiyacının olduğunu savunan Veli Ağbaba, konuşmasında şunları kaydetti: "Cesur yüreklerin iktidarında eşit Türkiye olacak. Cesur yüreklerin iktidarında kardeşlik olacak. Cesur yüreklerin iktidarında düşünce ve ifade özgürlüğü sağlanacak. Cesur yüreklerin iktidarında üreten Türkiye kurulacak. Adaletin sağlandığı, hukukun uygulandığı ülkeyi cesur yürekler kuracak. Temiz Türkiye'ye cesur yüreklerin iktidarında kavuşacağız. Güçlü Türkiye'yi cesur yürekler kuracak. Kalıcı barış için cesur yüreklerle iktidara yürüyeceğiz. Cesur yüreklerin iktidarında gerçek demokrasi olacak. İyi bir gelecek cesur yüreklerle mümkün olacak. Cesur yüreklilerin iktidarında Türkiye, refah ülkesi olacak. Cesur yüreklerin iktidarında işçi hakkını alacak. Cesur yüreklerin iktidarında emeklimiz rahat nefes alacak. Cesur yüreklerin iktidarında üniversiteler özerkleşecek, gençlik özgürleşecek. Cesur yüreklerin iktidarında inanç özgürlüğü ve gerçek laiklik olacak."

"Toprağa su, Malatya'ya can vereceğiz"

Ağbaba, kayısı ile yakından ilgileneceklerini belirterek, "Kayısı, Malatya'nın can damarıdır. Cesur yüreklerin iktidarında ilk dokunuş can damarımıza olacak. Yetkiyi aldığımız gün borçları sileceğiz. Kale'den Kuluncak'a, borçlu bir tane bile çiftçi kalmayacak.  Malatya'da su var, toprak var ama hala sulama sorunu var. Elin oğlu Marsa koloni kuruyor, bu beceriksizler baraja kanal yapmayı unutuyor. Bizim iktidarımızda, toprağı suyla buluşturacağız. Doğanyol'dan Doğanşehir'e susuz tek bir fidan kalmayacak. Cesur yürekler toprağa su, Malatya'ya can verecek" dedi. 

"Kayısıyı sefaletten kurtaracağız"

Kayısıyı sefaletten kurtaracaklarını dile getiren Ağbaba, "Kayısı tutsa dert, tutmasa dert. Rekolte yüksek olduğunda kayısı 20 kuruş, don yaşandığında o da yok. Fındığa, çaya destek var ama kayısıya yok. Kayısıyı sefaletten kurtaracağız. Akçadağ'dan Arapgir'e destek almayan tek bir üretici kalmayacak. Cesur yüreklerin iktidarında kayısıya alan bazlı destek sağlanacak" dedi.

Ağbaba, cesur yüreklerin iktidarında taban fiyatın uygulanacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Kayısı Malatya'nın can damarıysa, o damara kanı pompalayan çiftçi de Malatya'nın kalbi. Önce Malatya'nın kalbine sahip çıkacağız. Rekolte ne olursa olsun, daldaki altın hakkını alacak. Pütürge'den Darende'ye emeği zayi olan çiftçimiz kalmayacak."

Malatya'nın Türkiye'nin en büyük tarım kentlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Veli Ağbaba, tarımsal üretimin geliştirilmesi için araştırma ve geliştirme yapabilecek bir kurum oluşturulacağını söyledi. Gübrelemeden, sulamaya her konuda en doğru yöntemin bulunması için kurumun çalışma yürüteceğini belirten Ağbaba, Malatya'nın bütün ilçelerinin bilimsel çalışmalardan faydalanacağını dile getirdi.

"Mazot sorun olmaktan çıkacak"

Ağbaba, mazotun sorun olmaktan çıkacağını kaydederek, "Pırlantadan vergi almıyorlar. Özel uçakların benzinlerinden vergi almıyorlar ama mazottan vergi alıyorlar. Hem de ne vergi. Mazotun vergisi kendisinden pahalı. Biz mazottan vergi almayacağız. Hekimhan'dan Yeşilyurt'a bütün çiftçilerimiz için mazot sorun olmaktan çıkacak. Litresi 1,5 olacak. Cesur yüreklerin iktidarında toprak işlenecek, üretici gülecek" şeklinde konuştu. 

"Kayısı Malatya'nın altını olacak"

Cesur yüreklerin iktidarında kayısının değer kazanacağını dile getiren Veli Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir kent ancak desteklerle kalkınır. Devlet desteği olmadan büyümüş, gelişmiş bir tane bile sektör yoktur. Biz alan bazlı destek meselesini önemsiyoruz. Kayısıya ağaç başına olmak üzere tüm tarım ürünlerine ilaç ve gübre desteği sağlayacağız. Battalgazi'den Yazıhan'a desteksiz ev kalmayacak. Cesur yüreklerin iktidarında kayısı değer kazanacak, Malatya'nın altını olacak. Kayısının üretimi kadar, pazarlama süreci de önem taşıyor. Üreticiyi destekleyen, esnafı kollayan bir düzen kurulması gerekiyor. Böylelikle çiftçiyi açgözlü tacirlerden, esnafı da iflastan korumuş olacağız. Cesur yüreklerin iktidarında Malatya kazanacak, Türkiye güçlenecek."

"39 beldenin hakkını iade edeceğiz"

Ağbaba, büyükşehir yasasıyla birlikte Malatya'da 39 beldenin kapatıldığını hatırlatarak, "Bu Malatya'ya yapılmış büyük bir haksızlıktır. Belediyelerin kapanmaması için tek başıma olsam da çok mücadele ettim. Hükümet 'Nuh dedi Peygamber' demedi. Taştan ses çıktı, Malatya'nın meclis süslerinden ses çıkmadı. Ama sizlere sör veriyorum, cesur yüreklerin iktidarında 39 beldenin hakkını iade edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Malatyaspor desteklenecek"

Cesur yüreklerin iktidarında Malatyaspor'un destekleneceğini dile getiren Ağbaba, "Malatya'nın unutulan, ayak altına alınan bir değeri var. Yıllarca göğsümüzü kabartan, Süper Lig'de mücadele eden bir Malatyaspor vardı. UEFA kupasında Basel'i yenen bir Malatyaspor vardı. Desteksizlikten, ilgisizlikten şimdi amatör küme takımına döndü. Cesur yüreklerin iktidarında Malatyaspor desteklenecek ve hak ettiği yere gelecek" diye konuştu. 

"Yakamı bırakmayan bir yalnızlık var"

Ağbaba, demokrasinin, barışın, özgürlüklerin, insan haklarının, emeğin, doğanın sözcüsü olduğunu  ifade ederek, nerde bir haksızlık, zulüm, hak mücadelesi varsa orada olduğunu kaydetti.

Mecliste 4 yıl boyunca yalnız kaldığını dile getiren Veli Ağbaba, "Bir derdim var ki 4 yıl boyunca çözemedim. Yakamı bırakmayan bir yalnızlık. Bir Malatyalı olarak mecliste çektiğim yalnızlığı hiçbir yerde çekmedim. Sanki Malatya'nın 6 değil de, 1 vekili vardı. Ben 'kayısı' dedim, sözde Malatya vekilleri saklandılar. Ben 'ekilen dikilen ne varsa don vurdu' dedim, onlar 'yalan' dediler. Ben Malatya'ya ne istediysem karşına o sözde vekiller dikildi. 4 yıl boyunca bana destek olacaklarına, köstek oldular. Soruyorum şimdi sizlere; yazık değil mi onlara verilen oylara? Kendilerine oy verenleri kandırmaya ne hakları var. AKP'ye oy verenlerin umutlarını boşa çıkardılar. Çoğu zaman başlarını öne eğdirdiler" ifadelerini kullandı.

"Bu dönem yalnız kalmak istemiyorum"

Veli Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimden sonra mecliste yalnız kalmak istemediğini belirterek, "Biz herkesin vekili olduk. Ama bu dönem yalnız kalmak istemiyorum. En az iki cesur yürek daha gerekli. Çıtamız 3 ise oy vermek yetmez. Kapı kapı dolaşacağız; 7 Haziran'a kadar çelik çarık, demir asa kuşanacağız. Kırgınlık, dargınlık demeyeceğiz. Omuz omuza verip, çalışacağız. Bugün bir yürüyüş başlatıyoruz. Cesur yüreklerdin yürüyüşü. Bir devrim daha yapacağız. Bir devrim daha ezilenden, sömürülenden, horlanandan, dışlanandan yana. Bir ülke kuracağız, özgür ve eşit olacak. Bu devrim için Cumhuriyet Halk Partisi var. CHP, Erzurum'dan buzda donanların, Adana'da suda boğulanların, Kahramanmaraş'ta göçükte unutulanların, Soma'da madene gömülenlerin partisidir. CHP, Sivas'ta yananların, Başbağlar'da kurşuna dizilenlerin, Roboski'de üzerine bomba atılanların partisidir. CHP, Mersin'de Özgecanların, Pozantı'da çocukların, Kerkük'te Türkmenlerin, Şengal'de Ezidilerin, Bosna'da Boşnakların, Gazze'de Filistinlilerin partisidir" şeklinde konuştu.

Ağbaba, 8 Haziran'da cesur yüreklerin güneşine uyanacaklarını ifade ederek, konuşmasını tamamladı. 

Veli Ağbaba'nın konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve CHP Malatya Milletvekili Adayları sahneye çıktı. Ağbaba, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve CHP Malatya Milletvekili Adaylarının boyunlarına Malatyaspor atkısı taktı.

Seçim Kampanyası Açılış Töreni, İlkay Akkaya'nın verdiği konserin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız