SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yalnız'' Malatyaspor'un Zaferi: 0-1

A- A+ PAYLAŞ

İki takım arasında geçen yıl Malatya'da oynanan karşılaşmanın gergin ve olaylı geçmesi nedeniyle, Samsun Emniyeti'nin isteği üzerine iki kulüp arasında yapılan "deplasmana karşılıklı taraftar götürmeme" anlaşması gereği Malatya'dan taraftarın gitmediği zorlu karşılaşmada, "yalnız" Malatyaspor, 23. dakikada Taner'in attığı golle Samsunspor'u 1-0 mağlup etti ve "altın" değerinde 3 puanın sahibi oldu. Maç öncesi Malatyaspor kafilesinin taşlanması, zaman zaman yaşanan gerginlikler nedeniyle, "aşırı heyecanı" bilinen Kulüp Başkanı Haşim Karadağ'ın da diğer yöneticilerin tavsiyesiyle gitmediği Samsun deplasmanında, "birkaç yönetici, Malatyaspor Futbol Takımı"na karşın, 10 bin dolayında Samsunspor taraftarının önünde oynanan karşılaşmanın ilk 15 dakikasında ev sahibi takım zaman zaman etkili olurken, sonraki dakikalarda Malatyaspor daha üstün gözüktü. Karşılaşmada Malatyaspor'da Serdar'ın iki topu, ev sahibi takımdan da Fatih'in bir topu direkten döndü. Ramazan Kahya, Serdar Samatyalı ve Taner'in etkili oyunları Malatyaspor'un hücum gücünü artırırken, 4 dakikalık ek süre de dahil son 10 dakikasında ise "kontraataklarla" gol arayan Malatyaspor, farkı açabilecek durumdayken, son vuruşlardaki beceri eksikliği maçın skorunun 1-0'da kalmasına yolaçtı. Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle, sahaya giren ve hakeme saldırmaya çalışan 2 Samsunlu taraftar engellenirken, Malatyaspor kalecisi Şenol'un yine tribünlerle "olumsuz" diyaloga girdiği, bunun maç sonrası gerginliği daha da artırdığı ifade edildi. Maç sonrasında ev sahibi takım taraftarlarının protestoları da uzun süre devam etti. Stat dışında ise bir grup taraftar taşkın hareketlerde bulundu. Güvenlik güçleri grubu dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanırken, atılan taşlardan da bir polis memuru başından yaralandı. Olaylarla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Maç bittikten sonra, güvenlik önlemlerine askerlerin de katıldığı, karayoluyla Malatya'ya hareket eden Malatyaspor kafilesinin izleyeceği güzergahta asker ve polis destekli önlem alındığı öğrenildi. Bu arada, Samsun'daki olayları değerlendiren Malatyaspor Başkan Vekili İlyas Karahan, olay çıkaranları "birkaç kendini bilmez" diye nitelendirip, bunun Samsunspor camiasına maledilemeyeceğini, kendilerine gösterilen ilgi nedeniyle de Samsunspor Kulübü ile Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

...

STAD: 19 Mayıs

HAKEMLER: Halis Özkahya, Ali Saygın Ögel, Tarık Ongun, 4. Hakem Hasan Küpeli

SAMSUNSPOR: Akın, Tufan, Kenan, Adnan,Gökhan, Emin (Dk.53 Muhammet), Mustafa (Dk.83 Evren), Fatih, Petkov (Dk.68 İbrahim), İnan, Serkan Dökme

YEDEKLER: Yk.Masiç, Evren, Muhammet, Hakan, Barış, Emre, İbrahim,

MALATYASPOR: Şenol, Serdar Samatyalı, Ramazan, Taner (Dk.83 Recep), Senkerik (Dk.65 Atilla), Ulaç, Alper, Johanson, Hakan, Mehmet Budak, Serkan Bensol,

YEDEKLER: Yk.Bora, Recep, Bülent, İlhan, Atilla, Mehmet Albayrak, Turgay,

GOL: Taner (dk. 23)

SARI KARTLAR: Serkan Bensol (Malatyaspor), Adnan, Sinan, Kenan, Evren (Samsunspor)

15. dakikada Serdar'ın sert şutunda top yan direkten döndü. Direkten dönen topla buluşan Taner, boş kale yerine topu yandan auta attı.

23. dakikada Serdar Samatyalı'nın kullandığı korner atışında Mehmet Budak'ın aşırdığı top kaleciyi geçti. Arka direkteki Taner kafayla topu boş kaleye gönderdi ve Malatyaspor'u öne geçirdi: 0-1

55. dakikada Muhammet'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında yaşanan karambolde topa son olarak Gökhan vurdu, defans tehlikeyi önledi.

62. dakikada Sinan'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında Fatih'in kafa vuruşunda top üst direkten döndü.

78. dakikada Serdar Samatyalı'nın ceza sahası yayı üzerinden sert şutunda top yan direkten auta çıktı.

Karşılaşma Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız