SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yalnız ve Çaresiz Değiller"

A- A+ PAYLAŞ
Tutuklu ve hükümlü çocuklarının, devletin otoritesi olan polis ve adalet sistemini yalnızca cezalandırma sistemi olarak gördüklerinin tesbit edildiği bildirildi. Bunun üzerine Malatya'da, "Mahallemin polisi, kardeş ailem" kapsamında bir proje başlatıldı. 
 
Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Tayyip Karahan, yaptığı açıklamada, "Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında 'Mahallemin polisi, kardeş ailem' kapsamında 480 tutuklu ve hükümlü aileleriyle ilgilendik. 2010 Ekim ayından itibaren tutuklu ve hükümlü ailelerini ziyaret ettik. Onların dert ve sıkıntılarıyla ilgilenmeye, onları yalnız bırakmamaya çalıştık. Bu etkinlik kapsamında tutuklu ve hükümlü aileler için sinema ve uçurtma etkinliği yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda tutuklu ve hükümlü ailelerin özellikle çocuklarının kendilerini yalnız ve çaresiz hissettikleri, suçluluk duygusuyla toplumdan soyutlandıkları, devletin otoritesi olan polis ve adalet sistemini yalnızca cezalandırma sistemi olarak gördüklerini tesbit ettik. Bu vatandaşlarımızı, toplumda yalnız bırakmamak adına, devletin şefkatli elini göstermek için böyle bir organize düzenledik. Yoğun risk altında bulunan bu çocukların yalnız ve çaresiz olmadıklarını göstermek için böyle programlar yaptık."
 
'Anadolu Kartalları" isimli filmi izleyen tutuklu ve hükümlü çocuklar ise, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği yetkililerine teşekkür etti. Öte yandan sinema programında, Malatya'ya, Kimse Yok mu Derneği kanalıyla getirilen 13 Somalili öğrenci de yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız