SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yalnızca Doğurmaz Yoğururlar'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:36:31
'Yalnızca Doğurmaz Yoğururlar'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Nisa Derneği ve (KETEM ) Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinin ortaklaşa düzenledikleri KETEM’in faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve kansere karşı erken teşhis ve önleyici tedbirlerin anlatıldığı bir haftalık eğitim programı devam ediyor. 

İnsan ve çevre sağlığını ilgilendiren tüm projelerde yer alarak toplumsal farkındalık yaratma çabalarına sürekli destek veren Yeşilyurt Belediyesi, Nisa Derneğinin girişimi ve organizasyonu,   (KETEM ) Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinin eğitim ve bilgilendirme desteği ile bir haftalık program düzenledi. Yeşilyurt Belediyesi Dilek, Şahnahan, Topsöğüt, Gündüzbey, Çırmıktı Yeşil Konaklar kapılarını bayanlara açtı.

1 ile 8 Aralık günleri arasında Yeşilyurt ilçesinde yaşayan bayanlara yönelik gerçekleştirilen eğitim toplantılarına katılan Malatya (KETEM) Sorumlusu Dr. Seda Kutsal Çelik ve yardımcı ebeler, beş ayrı Yeşil Konak Merkezinde düzenlenen toplantılarda Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinin çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Kansere karşı erken teşhis yöntemleri ve önleyici tedbirler hakkında detaylı bilgiler verdiler. 

Gündüzbey YeşilKonak’ta gerçekleştirilen eğitim toplantısına Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın eşi Yasemin Polat, Yeşilyurt Nisa Derneği Başkanı Züleyha Türksoy, Malatya (KETEM) Sorumlusu Dr. Seda Kutsal Çelik ve Yardımcı Ebeler ile çok sayıda bayan katıldı.

Programda bir selamlama konuşması yapan Yeşilyurt Nisa Derneği Başkanı Züleyha Türksoy, “Malatya KETEM ile Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezinin işlevini ve faaliyetlerini öğrendik, ardından kırsal konumda Yeşil Konaklarda kursiyer olarak belli sayılarda kadın kursiyeri bulunan Yeşilyurt Belediyesi ile temasa geçtik. Yeşilyurt Belediyesi yetkilileri bize bu düşüncemizden dolayı çok destek oldular ve KETEM işbirliği ile yapacağımız programımıza Dilek, Topsöğüt, Şahnahan, Gündüzbey ve Kadim Yeşilyurt-Çırmıktı olmak üzere beş ayrı Yeşil Konak’ta müsaade ettiler. Derneğim adına Yeşilyurt Belediyesi yetkililerine ve Malatya KETEM’e şükranlarımı sunarım. Eğitim çalışmalarına gelerek deneyimlerini ve bilgilerini bizimle paylaşan Malatya KETEM sorumlusu Dr. Seda Kutsal Çelik ve Yardımcı Ebe Hanımlara ayrıca teşekkürlerimi sunarım” dedi. 

Türksoy, “Kadınlar arası diyalog, iletişim, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak, toplumun tüm kesimlerinden her guruptan kadınlarla onurlu ortak yaşam paydasında bir araya gelerek, yasalara uygun her türlü faaliyet ve çalışmalar yapmak amacıyla bu derneği kurduk” diye konuştu.

Kadınları sağlıklı bireyler olarak toplumsal faaliyetlerin içinde daha fazla yer almalarını sağlamaya gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Türksoy, “Kadınlarımız en kıymetli varlıklarımızdır. Kadınlarımız toplumları yalnızca doğurmaz aynı zamanda yoğururlar. Şekil verirler. Kadın sağlığının el verdiği ölçüde kendisine, ailesine ve dolayısıyla topluma faydalı olur, faydalı nesiller yetiştirir. Dernek olarak ilk etkinliğimizde kadınlarımızın sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılması, bilinçlendirme ve eğitimleri ile başlamayı uygun gördük” dedi.

Malatya KETEM sorumlusu Dr. Seda Kutsal Çelik ve Yardımcı Ebe Hanımlar tarafından verilen eğitimde KETEM’in faaliyetleri ve kansere karşı önleyici tedbirler hakkında bilgiler verildi.

Bu arada erken yaşta yakalandığı kanserden kurtulmak için örnek alınacak bir yaşam mücadelesi veren ve hayata sıkı sıkıya tutunan Yeşilyurt Belediyesi Basın-Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli Alev Hayta, hastalık sürecine ilişkin kaleme aldığı yazıyı katılımcılarla paylaştı. 

Kendi kaleminden çıkan yaşam öyküsünü okurken bazen gözyaşlarını tutamayan Alev Hayta,”Hastane ile ilk tanıştığım dönem hayatımın en zor günleriydi ve güçlü olmam gerektiğini biliyordum. Hayatta hiçbir şeyin ertelenmemesi gerektiğini hastalıkla tanıştığım bu dönemde öğrenmiştim. Gülmek bana ne kadar yakınsa üzüntülerinde benden yıldızlar kadar uzak olduğunu düşünüyordum. Ama ortada bir durum vardı ben kanser hastasıydım. Tutulduğum bu hastalık üzülmeme bile izin vermiyordu, çünkü üzüldüğüm her gün kan değerimin daha kötü olduğunu görüyordum. Moralimi bozarak vücuduma en büyük kötülüğü kendim yapıyordum. Bu gerçekle tanışınca kendi kendime karar verdim, moralimi bozmayacaktım, hayata olumlu bakacak, yaşama dört elle sarılacaktım. İnandım, gülen gözlerime inandım, geleceğe yönelik ümitlerime inandım. Moralimi yüksek tutarak doktorumun ifadesiyle mucizeyi başardım. Kanseri yenmenin en etkili yolunun moralini yüksek tutma olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Hastane ekibiyle bir zafer kazandım, ben düşmanını esir aldım. Benden sonraki kanser hastalarına örnek olmak isterim. Ben elimde ve yüreğimde hep azmimi, kararlılığımı, ümitlerimi tuttum. Hayat’ta bana mutluluğumu geri verdi. İnanmak ve mücadele etmek başarıyı getiriyor. Hepimizin sıkıntıları ve dertleri olabilir, önemli olan sıkıntılara yenilmeden hayatta dimdik durarak mücadele etmektir” dedi.

Bir saat süren eğitim çalışmasından sonra Gündüzbey Yeşil Konak önünde toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın eşi Yasemin Polat, Malatya KETEM Sorumlusu Dr. Seda Kutsal Çelik’e kayısı paketi hediye ederek, desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Eğitim toplantıları 8 Aralık Salı günü sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız