SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yama Dağı Kayak Yolu İhalesi Yapıldı"

0
Güncellendi - 2017-11-22 01:00:01
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yamadağı Kayak Merkezine giden yol güzergahının belirlendiğini belirterek, “Hasançelebi, Başkınık, Çimenlik, Keş ve Soğukpınar güzergahında standartların üstünde bir yol yapımı için ihale yapıldı” dedi.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yamadağı Kayak Merkezine giden yolun yapılması ile birlikte birinci derecede turizm alanı olan dağın turizm açısından çok önemli bir bölge konumuna geleceğini belirtti. Öztürk, "Araçların çıkamadığı, insanların hayvanlarla yolculuk ettiği patika yollar standart geliştirme ile birlikte vatandaşlarımız yaylalarına daha zahmetsiz, daha güvenli ve daha kısa sürede varabilecekler” şeklinde konuştu. Yama Dağı yaylasının temiz havası ve bol oksijeni ile turizm potansiyelinin de artacağını kaydeden Öztürk, “Yama Dağı bu turizm potansiyelini her yıl yaz ayında düzenlemiş olduğu Drijan Yama Yayla Şenlikleri ile pekiştirecektir” ifadelerine yer verdi.

Yama Dağı Kayak Tesisinin yaz aylarında atıl durumda kalmaması ve aynı zamanda yayla turizmine hizmet vermesi için gerekli yol güzergahının yapılması gerektiğini ifade eden Öztürk, “Bu açıdan bu yol bölgemiz için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Turizm Master Planı çerçevesinde turizm gelişim bölgesi planlarının ihaleye çıkıldığını belirten Başkan Öztürk, “Yama Dağı Kayak merkezinin yol güzergahı belirlendi. Yolun rampa eğimi ve viraj açısından alternatif olarak ele alınan Başkınık Mahallesi ve Çimenlik Mahallesinden gelen yolun güney de olması ve daha az kar tutması nedeniyle daha uygun olacağının ortak kanaatine varıldı. Hasançelebi, Başkınık, Çimenlik, Keş ve Soğukpınar güzergahında standartların üstünde bir yol yapımı için ihale yapıldı, ihaleye sekiz firma katıldı” ifadelerini kullandı.

80 yıldır yapılamayan yatırımların 15 yıl gibi kısa bir süreye sığdırılmasının çok büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Öztürk, “Bölgemizde gerçekleştirilen bütün projelerde olduğu gibi bu projede de Yama Dağı yayla yolları için bizlerden desteğini esirgemeyen başta Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık, Malatya Valimiz Ali Kaban, İl Başkanımız Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • murat (6 yıl önce)
    YAZIHAN ANA CADDESİ HARİÇ DİĞER YOLLAR HAALA ÇAMUR YA SAYIN BAŞKANIM BEN BAZEN MİSAFİRLİĞE GELİYORUM YAZIHANA ÇAMURDA YÜRÜYORUM ÖNCE BENCE YAZIHAN İLÇE MERKEZİ MERKEZ CADDELERİNİ DÜZELTMESİ DAHA İSABETLİ OLUR. MALATYANIN DİĞER İLÇELERİYLE KIYASLARSAK YAZIHAN AYNI YAZIHAN DEĞİŞİM YOK
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Hizmete.ayrimcilik.olmaz.yapanlarda.yanlis.dusunuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadirbey (6 yıl önce)
    Yamadağları yazıhanlıların drejanların yaylasıdır tabiki başkanımız orda olacak o yolları açtı zaten çekemeyenler yorum yazmak için yazmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet drejanlilarin yaylasi olabilir fakat sadece drejanlilarin belediye baskani olmamali.isine bakmali bize verecegi hizmeti oraya aktarmamali yazihan drejanlilara ait deyil.
    0
    0
    Yanıtla
  • İşini sendenmi öğrenecek başkan sen işine bak gereksiz yorum yapma
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabi ise gelmeyince gereksiz oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (6 yıl önce)
    HASANÇELEBİ-KÖYLÜKÖYÜ-KARSLILAR GÜZERGAHINDA ( YAMADAĞI RADAR ÜSSÜ İSTİKAMETİNDE)ZATEN YOL VARKEN,BU YOL GENİŞLETİLEREK YAPILACAKKEN,DAHA AZ MASRAF EDİLECEKKEN NİYE ALTERNATİF YOL YAPILIYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halim (6 yıl önce)
    Yazıhan belediye başkanı hekimhanda ne işi var.devletin iş makinasının üzerine neden çıkmış. Vali kaban daha yeni geldi malatyaya ona neden teşekkür ederiz diyosun kayak merkezi binası yıkılmış ve hali hazırda yolu var bu yol neyin nesi.baskan baştan aşağı iyi şov yapıyor hadi hayırlısı.yolun kumunuda kendi ocağından satarsın inşallah başkan......
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (6 yıl önce)
    Nevzat başkanım kepçenin üstünde ne işin var? :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Baskanim tam bir kahraman.kar temizleme calismasi yapan is makinesi uzerinde durmak cesaret ister.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fth (6 yıl önce)
    Güzergah belirlenmiş. Yoluda yaparsınız artık 10 yıla
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    Nevzat bey sizin Yamadağında ne planınız sizi ne ilgilendiriyor. Yamadağı Hekimhan İlçesinde Yazıhan nire Hekimhan nire yav sahip Hekimhan vay, bu açıklamayı yapmak sayın Valimize yada Hekimhan Kaymakamına düşer siz Yazıhan Belediye Başkanısınız sizene
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Doğal ve temiz hiç bir yer kalmayacak mı? Yol yapacaksanız köylerin yolunu yapın. Bırakın orada yaşayan canlılar rahat yaşasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhtar44 (6 yıl önce)
    dozerin kaputunun üzerine çıkıp poz verme ancak türkiyede olur çünkü başka türlü hızımızı alamıyoruz .Zaten başkanda asıl olanın turizm deyil davar yolunun açmak olduğunu vurguluyor dü düşünce ile ne kadar turizme hizmet edileceğinede siz karar verin.Seksen yıldır bitirilemeyen yeşil alanlar onbeş yılda bitirildi oda doğru ,
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayhan (6 yıl önce)
    Yapin yapin, oranin da canina okuyun. Yakinda oralarda beton yiginina dönmeye baslar. Bir ihale de TOKi için yaparsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Beton yığınına dönüşmüş bile Hekimhan kaymakamlığı göz yumuyor ilerde nasıl olacak bakalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Yahu baskan hekimhana ait kayak merkezinde ne isin var yazihan kirden copten gecilmiyor..yazihan belediyesi araclarinin hekimhan ilcesinde ne isi var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abbas Yolcu (6 yıl önce)
    Yol yapmazsanız daha iyi olur.Güzelim doğayı ayak altı edeceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • servis (6 yıl önce)
    hadi hayırlısı
    0
    0
    Yanıtla