SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yama Dağı'na Kayak Tesisi

A- A+ PAYLAŞ
Yama Dağı'nda yapılacak olan kayak tesislerinin temeli atıldı. 
 
Malatya Valisi Ulvi Saran, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ile Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan'ın da katıldığı temel atma töreninde konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Şuanda deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yukarıdayız. Yama Dağı'nın zirvesinde bulunuyoruz. Bu alandan biraz daha yukarıda radar tesisimiz var. Malatya için son derece önemli bir yenilik ve bir yatırım olarak değerlendirilebilecek olan bir tesisin temelini atacağız. Yama Dağı kayak tesisleri temeline koyacağımız taşla kısa süre içerisinde inşaatı tamamlanarak, Malatyalıların ve Türk halkının hizmetine sunulacak. Yama Dağı yüksek bir zirve olarak, Malatya - Sivas arasındaki en önemli noktadır. Bu noktada bir savunma tesisi olan radarımız var. Burası hem Malatya hem de Sivas'a hizmet veriyor. Ancak bulunduğumuz nokta Malatya bölgesi ve burası Malatya adına şuana kadar gerçekleştirilen önemli tesislerden bir tanesine ev sahipliği yapacak" dedi.
 
"NİTELİKLİ KARA SAHİP" 
 
Karın uzun süre Yama Dağı'nda kaldığını belirten Vali Saran, "Yama Dağı kayak tesisleri gerçekleştiği zaman sadece Malatya'ya değil güneyimizdeki illere Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Diyarbakır'dan gelen, kayak sporuna gönül veren insanlara hizmet verecek. Ülkemiz her geçen gün güzelleşip, gelişiyor. Spor alt yapısı da daha geniş imkanlara kavuşuyor. Bizde bu tesisle birlikte Malatya'ya önemli bir yatırımı kazandırmış olacağız. Tesisin 50 yataklı bir konaklama ünitesi bulunuyor. Bu ünite 2 bin 500 metre kare kapalı alana sahip olacak. Kayak parkurunun da iki pisti var. Bir tanesi bin 600 diğeri ise bin 700 metre civarında olacak. Buranın en önemli özelliği kayak tesisi olarak, son derece nitelikli ve uzun vadeli bir kara sahip olmasıdır. Kayak sporu için en nitelikli kara sahip. Küresel ısınmanın giderek arttığı bir dönemde özellikle yüksek kesimlerde dahi kar sorunu var. Çok şükür burada ortalama 5 ay civarında kar bulunuyor. Bu bakımdan inşallah Yama Dağı kayak tesisleri, Türkiye'nin ender kayak tesislerinden birisi olacak. Burası sürekli sporcu çekecek. Dışarıdaki ülkelerden de kayak sporuna gönül veren insanların gelmesini bekliyoruz. Tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız