SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yama Yaylası'nda Şenlik

A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Dırijan Yama Yayla Şenlikleri ilgi gördü.

Hekimhan ilçesi Çimen yaylasında yapılan şenliklere, AKP Malatya milletvekili Mehmet Şahin, CHP Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Dırijanlılar Dernek Başkanı Nevzat Öztürk, bazı parti, sendika, sivil toplum örgütü, dernek başkanları, bazı il genel ve belediye meclis üyeleri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Şenlikler başlamadan önce konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı yapan Dırijanlılar Dernek Başkanı Nevzat Öztürk, bu yıl şenliklerin daha kapsamlı olduğunu belirtti.

Malatya - Sivas il sınırının sıfır noktasında bulunan Yama Yaylalarına yüzyıllardır atalarının çıktığını belirten Öztürk, Dırijan kelimesinin uzun adam anlamına geldiğini kaydetti.

AKP Malatya milletvekili Mehmet Şahin, CHP Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da konuşmalarında birlik ve beraberliğin önemi üzerinde durdular.

Dırijan halk oyunları gösterisi, Dırijan Tura oyunu gösterisi, Çoban kavalı dinletisi, Dırijan tura oyunu, Dırijan en iyi koç yarışmasının yapıldığı Dırijan Yama Yayla Şenliklerinde düzenlenen tura oyununda İbrahim Kaya birinci oldu.

Cirit yarışmasında ise, Mehmet Ulutaş birinci, Fevzi Akıncı ikinci ve Remzi Değirmenci üçüncü oldu.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödül ve hediyelerini yetkililer verdi. Yarışmalar sonunda sanatçı Tülay Koç Türkçe ve Kürtçe Türküler söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız