SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yan Hakem Ofsayt Dedi'

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 3. Lig 1. Grup takımlarından Malatyaspor'da teknik direktör Mustafa Taşar, Arsinspor maçında büyük haksızlık yaşadıklarını söyledi.

Taşar, Arsinspor maçıyla ilgili bir değerlendirmede bulunarak, "Daha önceki konuşmalarımızda bunu birçok kez söyleme gereği duyduk ama geçen sezondan bu yana bu sezonda devam eden garip bir ortam var. Futbolun çok özünde olmayan enteresan olaylar yaşıyoruz. Özellikle Arsinspor maçında çok garip bir hakem durumuyla karşı karşıya kaldık. Kimseyi zan altında bırakmak ya da sonuçların bu hale gelmesinde hakemleri ön plana çıkartmak gibi bir niyetimiz yok. Ama gerçekten büyük haksızlık yaşadık. Maçta yaşadıklarımızı anlatmak çok zor. 5 metre ofsaytta olan bir futbolcu var. Futbolcu kendi attığı gole de sevinemedi. Çünkü yan hakem bayrağını kaldırdı ve indirmedi. Yani bir, bir buçuk dakikalık süreçte yan hakem bayrağını havada tuttu. Ortaya da gitmedi. Orta hakem geri dönüp, yan hakemin yanına gelmek zorunda kaldı. Yan hakemle tartışma içerisinde girdiler. Nedenini izah etmeye çalıştı. Sonraki süreçte de biz golün iptal olacağını düşündük. Olmayınca da ortalık birbirine girdi. 7-8 dakika oyun durdu. Futbolcularla hakem arasında bir tartışma oldu. Hakem iyi niyetiyle izah etmeye çalışırken, ortaya çıkan sonuç çok hoş olmadı. Adaletsiz bir durum ortaya çıktı ve golü verdi. Böyle bir durum yaşadık. Genel anlamıyla oyunun hakimi tamamıyla bizdik. Sezon içerisindeki en iyi futbolumuzu oynadık. Özellikle oyunun ikinci yarısında tamamen rakip sahada oynanan bir maç vardı. Son 20 dakikada da kırmızı kart gördük. Buna rağmen aynı tempoyla mücadeleye devam ettik. Rakip takımda maçın bitmesi için bayağı bir çaba sarf ettiler. Sakatlanma pozisyonlarında uzun süre yerde kaldılar. Maçın bitmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bizde birçok pozisyonu zorlayarak, futbolun bütün güzelliklerini sahada yansıtmaya çalıştık. Son dakikada da golü bulduk ama ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi. Kendi oyuncularımızın söylemiyle çocuklar yemin ederek konuştular ve pozisyonun ofsayt olmadığını söylediler. Bunu kimseye izahta edemedik. Sonuçta da çok güzel bir futbol oynayarak, bu sezonun en iyi futbolunu oynayarak mağlup olduk. Kimseye de derdimizi anlatamadık. Sonuçta da mağlup olarak döndük" dedi.

Tecrübeli teknik adam, galibiyetler serisi yakalamak istediklerini kaydederek, "Oyunsal anlamdaki performans her hafta artarak devam ediyor. Çok iyi bir grafiğimiz var. Bu konuda futbolcularımızla olan diyaloglarımızda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Oyunsal anlamda istediklerimi biraz daha çabuklaştırabilsek daha iyi bir seviyeye geleceğiz. İnanın bu hafta en üst seviyeye ulaştık. Özellikle topu kullanmada sahada çok iyi bir takım vardı. Telaş yapmadan, daha olgun, daha sakin, hükmeden, yönlendiren, topu iyi kullanan bir takım vardı. Sahada 10 kişi kaldığımız halde tamamıyla aynı şekilde mücadele eden bir takım vardı. Bundan sonraki maçlarda, eğer bir galibiyet yaşarsak ben galibiyetler serisi yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız