SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yandaşa Verileceği Açık!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:30:52
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kapatılan devlet hastanelerinin yaratacağı sorunları  ve esnafın pazar ruhsatı çilesini dile getirdi. Hastanelerin kapatılmasına tepki gösteren  bir şairin şiirini okuyan Ağbaba,  Beydağı Devlet Hastanesi’nin Malatya Belediyesi imar planında sağlık tesisi olarak görülmesine rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan değişikliğiyle bu bölgenin konut ve  ticari alana dönüştürülmesini sert bir dille eleştirdi. Ağbaba, Malatya'da AVM'ye her türlü kolaylık sağlanırken Turan Emeksiz Caddesi'nde, İnönü Caddesi'nde, pek çok caddede esnaflar kan ağlıyor. Ayakkabıcı Pazarı’nda, Mısır Çarşısı'nda insanlar kepenk kapatmakla karşı karşıya kaldılar” ifadelerini kullandı.

SAĞLIĞIMIZLA OYNAMAYIN

Malatyalıların isteğini, haykırışını defalarca dile getirdiğini, sorunlar çözülmeyince Meclis kürsüsünde bu sorunları anlatmaya devam edeceğini  kaydeden Ağbaba, konuşmasının ilk kısmını kapatılan devlet hastanelerine ayırdı. Malatyalıların sağcısı solcusu, memuru, esnafı, çiftçisi, minibüsçüsü "Altmış beş yıl bizim öz, kendi paramızla kurulan, dedelerimizin, analarımızın, babalarımızın derdine derman olan Devlet Hastanesini kapatmayın, sağlığımızla oynamayın." Dediklerini belirten CHP’li Ağbaba, Fırat, Yıldıztepe, Çöşnük ve Mehmet Buyruk Caddesi'nde yaşayan mahalle sakinlerinin ve Kale, Doğanyol, Pütürge, Battalgazi'de yaşayan insanların "Bize kıymayın. Devlet Hastanesine  bazen yürüyerek, bazen bir dolmuşla geliyoruz. Eğer burası kapatılırsa diğer hastaneye gidecek durumumuz yok." Şeklinde konuştuklarını ifade etti.

HASTANE YERİNE AVM YAPACAKLAR

“Daha önce Malatya'nın en hareketli bölgesi olan, en güzel semti olan bu semt şimdi kimsenin selam vermediği, in cin top oynayan bir semt hâline geldi.”şeklinde konuşan Ağbaba,  “Malatya Devlet Hastanesinin kapatılması sadece hastanenin kapatılması değil. Bu hastanenin kapatılması ile biliniz ki o semtteki dolmuşçular, bakkallar, eczacılar, fırıncılar, lokantacılar yani bütün küçük esnaf, yani sizin bilmediğiniz tanımadığınız, hiçbir zaman destek vermediğiniz küçük esnaf kapılarına kilit vuracak,  aç kalacaklar. Peki, ne uğruna? AKP'nin en çok bildiği, en uzman olduğu, en çok ilgi alanına girdiği bir rant uğruna. Burası TOKİ'ye devredilecek, yerine muhtemelen yine AKP'nin en bildiği, AKP'nin uzmanlık alanı olduğu, Başbakanın da özel uzmanlık alanına girdiği bir AVM yapılacak.”Dedi.

ALLAH GÖZÜNÜZÜ DOYURSUN

CHP Milletvekili Ağbaba konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Malatya Devlet Hastanesi’nin kapatılması yetmiyormuş gibi, Malatya eski SSK'nın 5 dönümlük arsası Malatya Belediyesi imar planında sağlık tesisi olarak görülmesine rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan değişikliğiyle bu bölgeyi konut, ticari alana dönüştürdüğü gibi, 0,70 olan emsal yoğunluğunu da 1,75'e çıkardı. Arsa üzerinde yapılan bu değişiklikle, buranın birilerine satışından önce, rant artırma girişimi olduğu anlaşıldı, yani yandaşlarına vereceği açıkça gözüküyor. Malatyalılar diyorlar ki: " AKP milletvekilleri, Allah gözünüzü doyursun. Malatya'nın hastanesini kimseye vermeyin."

YIKMAYIN HASTANEMİZİ DERDİMİZE DEVA OLSUN

AKP’nin Malatya'da  iki alıp bir verdiğini , iki devlet hastanesini kapatıp, bir devlet hastanesi yapıldığını belirten Veli Ağbaba “Sağcısı, solcusu Malatya Devlet Hastanesinin önünde eylem yaptılar, defalarca dile getirdiler. Malatyalılar anlatamadı, ben anlatamadım, Malatyalı bir şair diyor ki:

"Yıkmayın hastanemizi derdimize deva olsun,

Kul hakkını gasp edenler ahirette iman bulsun,

Adım Kul Mustafa, soyadım Tosun,

Serde şairlik var haberin olsun,

Halka hizmet kutsal, aklında kalsın,

Şu bildiğini yapanlar saçını başını yolsun." diyor size.

 SİZİN DERDİNİZ ESNAF DEĞİL

Ağbaba konuşmasının son bölümünü Pazar ruhsatıyla ilgili büyük sorunlar yaşayan  küçük esnafa  ayırdı. Esnafların Pazar günleri işyerlerini açmak için daha önce 50 TL ödediklerini bu rakamın 600 liraya çıkarılmak istendiğini belirten Veli Ağbaba “Ruhsat için alınan  bedel tam 12 kat arttırıyor. Memur maaşları düşerken, bakkallar açlık sınırıyla karşı karşıya kalırken bakkalların, kasapların, berberlerin pazar ruhsatlarını 12 kat artırıyorsunuz. Sizin derdiniz bakkal değil, sizin derdiniz kasap değil, sizin derdiniz esnaf değil; sizin derdiniz yandaş AVM sahipleri. Malatya'da AVM'ye her türlü kolaylık sağlanırken sayenizde Turan Emeksiz Caddesi'nde, İnönü Caddesi'nde, Malatya'nın birçok caddesinde esnaflar kan ağlıyor. Ayakkabıcı Pazarı’nda, Mısır Çarşısı'nda insanlar kepenk kapatmakla karşı karşıya kalıyor. Niye? Sizin yandaşlarınızın, sizin peşkeş çekmiş olduğunuz AVM'ler yüzünden. Kimler yok oluyor? Malatya'da alnının teriyle gece gündüz demeden çalışan, çoluğuna çocuğuna ekmek götüren insanlar yok oluyor. Kim zenginleşiyor? Alın teri bilmeyen AKP yandaşları zenginleşiyor. Bunun hesabını 30 Martta Malatyalılar size soracak.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız