SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yandaşlar Okul Müdürü Yapıldı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:26:09
'Yandaşlar Okul Müdürü Yapıldı'
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın eğitimin sorunlarını konuştu. Ağbaba, okul müdürlerinin görevden alınmasını eleştirerek “EĞİTİM SEN, EĞİTİM-İŞ ve TÜRK EĞİTİM-SEN'e mensup okul müdürlerine birer birer kıyıldı.” Dedi. Ağbaba, 81 ilin sınavlardaki başarı sırasına bakıldığında Malatya’nın 60'ıncı  sıralarda yer bulmasın da düşündürücü olduğunu kaydetti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM’de görüşülen  Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde CHP Grubu adına bir konuşma yaptı.

Ağbaba, konuşmasında 10 Haziran 2014'te yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine göre dört yılını dolduran 7-8 bin okul müdürünün değerlendirmeye tabi tutulduğunu belirterek “Değerlendirme tamamen kendi yandaşlarını okullarda idareci yapmak için kullanıldı. Bu uygulama için kamuoyuna  paralel yapı mensubu okul müdürlerini görevden atmak için yapıldığı söylendi. Ama  uygulamanın böyle olmadığını gördük. Hem benim kendi seçim bölgem Malatya'da hem de Türkiye'de yandaş sendika EĞİTİM-BİR-SEN'e üye olmayan okul müdürü kalmadı.” dedi.

BİRİKİMLİ MÜDÜRLER GİTTİ, EĞİTİM YERLERDE SÜRÜNÜYOR

Okullarda yılların birikimine, bilgisine sahip olan okul müdürlerinin öğretmen yapıldığını, Hükûmete yakın yandaş sendikanın üyesi olmadan başka hiçbir özelliği olmayan öğretmenlerin okul müdürü yapıldığını kaydeden Ağbaba, “Malatya'da bu nedenle eğitim seviyesi yerlerde sürünüyor. Şimdi bakınca insanın vicdanı sızlıyor, bunu Malatya Valisine, Malatya Millî Eğitim Müdürüne, size de sorduk ve maalesef tekrar altını çizerek söylüyorum; doktora yapmış, yüksek lisans yapmış, defalarca ödül almış başarılı okul müdürleri sadece siyasi görüşünden dolayı, sadece EĞİTİM SEN'e mensup olduğu için, sadece EĞİTİM-İŞ'e mensup olduğu için ve sadece TÜRK EĞİTİM-SEN'e mensup olduğu için görevden alındı. “ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ  YANDAŞ SENDİKA FORMU DOLDURTUYOR

Yeni atanan öğretmenlere millî eğitim müdürlerinin  EĞİTİM-BİR-SEN'in formunu verdiğini belirten Ağbaba, “Yapılan işlem tamamen Milli Eğitim Bakanlığının inisiyatifinde. Millî Eğitim Bakanlığı yandaş sendikayı güçlendirmek, diğer sendikaları yok etmek istiyor.”dedi.

MALATYA BAŞARISI DİPLERDE

Malatya’nın eğitimde başarısının doğudaki birçok ilin gerisine düştüğünü kaydeden Ağbaba, “81 ilin başarılı iller sıralamasına baktığımız zaman, Malatya genelde 60'ıncı, 70'inci sıralarda yer buluyor. Üniversiteye giriş sınavlarında kazanma performansımız düşük. Üniversite sınavlarındaki başarısızlık dibe vurmuş.”ifadelerini kullandı.

TAŞIYAN DEĞİL, TAŞIMAYAN EĞİTİM SİSTEMİ

Malatya’daki taşımalı eğitimin sorunlarına da değinen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Taşımalı eğitim" denen bir sistem var Sayın Bakan, bunu defalarca dile getirdim, Malatya'da taşımayan bir sistem hâline dönüşüyor. Geç yapılan ihaleler sayesinde Malatya'daki taşımalı okullarda okuyan öğrenciler Ankara'daki, İstanbul'daki, İzmir'deki çocuklardan en az bir ay sonra okula başlıyor. Bunu 2011'de milletvekili olduğum günden beri söylüyorum, bu sorun giderilemedi, ihaleler geç yapıldığı için Yazıhan'dan Pütürge'sine kadar taşımalı eğitim yapılan bütün okullarda aynı problemi yaşıyoruz. Maalesef, taşımalı sistem değil, taşımama üzerine kurulmuş bir sistem” dedi.

SPOR SALONU OLMAYAN SPOR LİSEMİZ VAR

Ağbaba, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya dönerek sürdürdüğü konuşmasında “Geçtiğimiz günlerde size bir soru önergesiyle gündeme getirdim, Malatya'da bir spor lisesi var, ilginç bir spor lisesi, Türkiye'deki diğer spor liselerine benzemeyen bir özelliği var; o da nedir? Malatya Spor Lisesinin spor salonu yapılmamış, yani spor lisemiz var ama spor salonu maalesef yok” dedi.

4+4+4’E EVET DEMEYEN TEK PARTİ:CHP

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının sonunda ; “4+4+4 isimli ucube yasadan Malatya çok çekiyor, Türkiye çok çekiyor. Övünerek söylüyorum bu Meclis kürsüsünden, o 4+4+4'e destek vermeyen, "evet" oyu vermeyen tek grup Cumhuriyet Halk Partisi Grubu. AKP'si, MHP'si, BDP'si 4+4+4'e "evet" oyu verdi, şimdi Malatya'da, Türkiye'de Alevi çocuklar zorla imam hatip okullarına gönderiliyor. Arguvan'da, hiç imam hatip talebi olmayan yerlerde maalesef imam hatip liseleri açılıyor. Bunu da huzurlarınızda bir kez daha kınıyorum. Bu bir ayrımcılıktır, bu asimilasyondur, bu maalesef, kendi dışında olan, kendi gibi düşünmeyen, kendi gibi inanmayan herkesi kendinize benzetme operasyonudur. Bunu da buradan bir kez daha kınıyorum. Alevi çocuklarının zorla imam hatip lisesine gönderilmesini kabul etmediğimizi belirtmek istiyorum.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız