SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yandaşlar Yalakalar Yönetemez'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:15:24
'Yandaşlar Yalakalar Yönetemez'
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, karşılama töreninin ardından Belediye Konferans Salonu’na geçerek burada düzenlenen toplantıda partililer ile buluştu ve 30 Mart seçimlerine ilişkin bir konuşma yaptı. 

Konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesilen SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı A. Münir Erkal, AKP hükümetini yolsuzluklar, Malatya Belediyesi’nin mevcut yönetimini ise beceriksizlik, vizyonsuzluk, projesizlik ve kamu kaynaklarını israf etmek üzerinden sert ifadelerle eleştiren SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erkal, “İnşallah, Malatya yeni bir ufuk açacak. Sadece Malatyalı hemşehrilerime değil Türkiye’ye yeni bir ufuk açacağız. Samimiyetin, hak ve değerlerin, güzelliklerin siyasette nasıl sergileneceğini bir kez daha göstereceğiz. Siz eğer, işi ehline vermezseniz, yerel ve genel yönetimi bu işi bilene teslim etmezseniz iflah olmazsınız” dedi. 

Adaylık konusunda yaklaşık bir yıldan bu yana Malatya’nın tüm toplumsal kesimleri ve sivil toplum kuruluşları ile görüştüğünü ve yoğun bir istişare sürecinin sonucunda karar oluşturduğunu ifade eden A. Münir Erkal, “Biz buraya slogan siyaseti yapmak için gelmedik. Referanslarımız ortada. On senelik referanslarımız var Malatya’da.  Tek kuruş devlet yardımı almadan o büyük işleri başardık Malatya halkı ile birlikte. Otogarlar, toplu konutlar, şehir mezarlıkları, ekmek fabrikaları, hizmet grupları siteleri, Esenlik marketler. Tek kuruş devlet yardımı almadan. Sizlerin yardımıyla, Malatya halkının, yani sizlerin parasıyla bir şehir kurduk, bir belediye sistemi yerleştirdik” diye konuştu.

CANBAY VE ASİLTÜRK KONUŞTU..

Açış konuşmasını SP Malatya İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk’ün yaptığı toplantıda daha sonra SP Genel Başkan Yardımcısı ve Refah Partisi’nden Malatya eski Milletvekili Yaşar Canbay da bir konuşma yaptı. 

SP İl Başkanı Asiltürk ve SP Genel Başkan Yardımcısı Canbay’ın konuşmalarının ardından son olarak SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı A. Münir Erkal kürsüye çıktı. 

SP İl Başkanı Asiltürk, SP Genel başkan yardımcısı Yaşar Canbay ve SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı a. Münir Erkal’ın konuşmalarında öne çıkan mesajlar şöyle: 

ASİLTÜRK"İŞİNİN EHLİ, UZMANI BİR ŞAHSİYETİ TAKDİM ETMEKTEN GURUR DUYUYORUZ"

“Saadet Partisi olarak inanıyoruz ki Malatya sahipsiz değildir. Bunun için de yaklaşık bir yıldır gayret gösteriyoruz. Biz ‘ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ düsturu ile hareket ettik. Bunun bir sonucu olarak geçtiğimiz 10 yılda Malatya’yı Malatya yapan çok değerli bir ismi, Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal’ı sizin huzurunuza getirdik. Yeni Büyükşehir olan Malatya’nın temelinin oluşturmak için ‘İşi ehline verin’ anlayışıyla, liyakat ve hakikat’ sahibi bir şahsiyeti huzurunuza getirdik. Bu işin ehliyet ve liyakatine sahip olduğu taraflı-tarafsız herkesin kabul ettiği Yüksek Mimar Sayın Münir Erkal’ın Malatya’da atılacak temelin ilk mimarı olmasını istedik. İnşallah Malatya’mız, doğacak çocuklarımızın geleceği için, Malatya’nın istikbali için tercihini siyasete göre değil o kişinin bilgi becerisine ehliyet ve liyakatine göre kullanacaktır ve ona göre seçim yapacaktır”.

‘Allah bir şeyi murat etmiş ise, o sonucu hiçbir güç değiştiremez’

“Biz, 30 Mart’ta genel seçimler yapmıyoruz. Bizi 5 yıl yönetecek, kentin geleceğine yön verecek insanı seçeceğiz. Geçtiğimiz iki dönem Malatya halkı bu yönde bir tercih kullandı ama gördü ki bu iş böyle olmuyor. Bugün bazı gazeteler bu açıklamadan dolayıdır ki kendi kafalarında anket yapmışlar. Korkunun ecele faydası yoktur. Cenab-ı Allah bir şeyi murat ettiyse onun karşısında hiç kimse duramaz. Gazetelerde anket yayınlayarak, gazetelerde olur olmaz şeyler yayınlayarak, bir başkasının arkasına sığınarak siyaset yapılmaz. Siz geçmişte bu Malatya’ya ne yaptınız, gelecekte ne yapacaksınız?  Görev yaptığınız süre içinde  ‘rüşvet alan da veren de melundur’ düsturuna göre mi çalıştınız yoksa yandaş belediyecilik mi yaptınız? Bunu Malatya halkı biliyor. Biz, Saadet Partisi olarak birinci görevimizi yaptık. İşinin ehli, işinin uzmanı, ehliyet ve liyakat sahibi birini size belediye başkanı olarak aday gösterdik. İkinci görevimizi gücümüzün yettiği kadar; 30 Mart akşamına kadar sokak sokak, mahalle mahalle ilçe ilçe ev ev dolaşacağız. Fiili duamızı yapacağız, inşallah 30 Mart akşamı, halkımızın teveccühü, Allahın yardımı ile bu şehri ileriye götürecek birini seçtik diye şükredeceğiz, hamdedeceğiz”

‘Sadece SP’liler değil çocuğunun geleceğini düşünen herkes elini taşın altına koymalı’

“Ama bu yalnızca Saadet Partisi’nde olan kardeşlerimizin görevi değildir. Kim Malatya’yı düşünüyorsa, kim torununun geleceği için endişe duyuyorsa, çocuğunun geleceğini düşünüyorsa bu taşın altına elini koymak zorunda. Herkes komşusuna, akrabasına, eşine dostuna tanıtmak zorunda.  Geçmişte yaptıklarını anlatıp gelecekte neler yapabileceğine ilişkin fikirlerini söylemek zorunda. Saadet Partisi, bütün teşkilatlar olarak vatandaşlarımızın emrindeyiz. Çalışmak isteyen mücadele etmek isteyen herkese kapımız açık.  Malatya’nın büyükşehir temeli çürük atılırsa ondan sonra kimse o temeli düzeltemez.  Bu işte nefsimiz yok. Allah rızası için yapmak var. Bizi izleyen dinleyen kardeşlerimizden halkımızdan rica ediyorum. Siyaset yapmasınlar. Torunlarının çocuklarının vebalinden kurtulamazlar. Bu işi kim yapacaksa ona oy versinler. Bu işler günü kurtarma politikaları olan kaldırım ve makyaj yapmakla olmuyor. Bu işler yalanla dolanla olmuyor.  Bu işler 50-60 yıl geleceği düşünerek çalışmakla oluyor.  Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi’nin büyükşehir belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal’ı size emanet ediyorum. İnancımız gereğince Malatya’yı sahipsiz bırakmadık inşallah siz inananlar da Malatya’yı sahipsiz bırakmayacaksınız”. 

CANBAY "İTTİFAKLA AHMET MÜNİR ERKAL İSMİ ÇIKTI.."

“Bizler, temeli kardeşlik ve sevgi olan bir medeniyetin mensuplarıyız. 40 yıldan beri önce ahlak ve maneviyat diyerek işe başladık. Türkiye’nin sanayileşmesi ve kalkınması bizim idealimizdi. Bu ülkede adil bir ekonomik düzen kurmak için mücadele veriyoruz. 1994 yılında Milli Görüş belediyelerde iktidara geldi. Nüfusun yüzde 55’inin yaşadığı yerlerde o zaman Refah Partili belediye başkanları, bu millete destanlar yazdılar, yerel yönetimlerde ilklere imza attılar ve yeni bir çığır açtılar. Daha önceki dönemleri kapatarak yeni bir dönem açtılar. O dönemde Ahmet Münir Erkal Bey de Refah Partisi’nde belediye başkanı seçilmiş ve gerçekten efsane hizmetlerini Malatya’da ortaya koymuştur. Bizim özellikle yerel seçimlerde iki önemli kriterimiz var. Birincisi ‘Vazifeyi ehline veriniz’ prensibine uymaktır. Onun için bir karşınıza belediye başkan adayı çıkarırken vazifeyi ehline verme emrine uyarak hareket ettik. Ahmet Münir Erkal Bey’i iş olsun diye, onun koltuk sevdası var diye getirmedik. Zaten kendisi de o maksatla gelmedi. Bugüne kadar koltuk sevdası olsaydı daha çok taviz vererek bazı yerlere gelebilirdi ama şahsiyetli Müslüman kimliğinden taviz vermediği için ve gerçekten Malatya Büyükşehir olduktan sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne kim yakışır denildiğinde hangi partili olursa olsun herkesin büyükşehire Münir Bey yakışır dediğini herkesten duyduk”

“‘Nerede kalmıştık?’ diyerek 30 Mart’ta efsane hizmetler dönemini yeniden başlatacağız”

İkinci prensibimiz ‘emanetlere sahip çıkınız’ emrine uymaktır. Biz, Allah’tan korkan, kul hakkı yemeyen ve yedirmeyen, yaptığı her işin hesabının yarın kendisine sorulacağına inanan ve hesap verme şuuru ile yaşayan bir adayla çıkarsak, bu emri yerine getirmiş oluruz. Onun için gönlümüz rahattır.  Bu işe en layık, en ehil, emanete sahip çıkacak adayı getirdik. 30 Mart akşamına kadar canla başla çalışacağız ve inşallah 30 Mart akşamı Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin anahtarlarını devralacağız.  Daha sonra yineden besmele çekilecek, kollar sıvanacak, ‘Nerede kalmıştık?’ diyerekten efsane hizmetler dönemini başlatacağız.”

ERKAL "MALATYA YENİ BİR UFUK AÇACAK"

Ahmet Münir Erkal da konuşmasında şunları söyledi:

“Sevgili kardeşlerim, Malatya, Türkiye’de özel bir il. Buranın dinamizmi, enerjisi farklı. Bugün Türkiye’de genel siyasete baktığınız zaman, popülist, çürümüş bir yapıyı maalesef müşahede ediyorsunuz. İktidar merkezli, güç merkezli, rant merkezli siyaset ve bunu elde etmek için her şeyi meşru gören siyaset bu ülkenin baş belasıdır. Bizim siyasetimizin merkezinde hak ve değerler vardır. İnsan sevmek vardır, yüksek değerlerle bu memleketi yönetmek vardır. Aleyhinizde olsa bile hakkı ve değerleri size uygulamak vardır. Bu medeniyetimizin bize taşıdığı ancak ağır ve zor mükefelliyettir. İnsana saygı vardır. Yoksulu, fakiri fukarayı öncelikle korumak vardır. Bu ülkenin rantını ve değerlerini adil şekilde dağıtmak vardır. Eğer bu ülkenin rantı, zenginliği, bir avuç insan arasında gezerse fakire fukaraya uğramazsa, o ülkeye büyük bir belanın gelmesi vacip olur diyor bizim büyük değerlerimiz. Popülizm uğruna, iktidar olmak uğruna bütün değerlerimizi arkaya attık. Bu kokuşmuş ve çürümüş yapı hızla devam ediyor”.

‘Adaylığım Malatya halkıyla bir yıllık istişarenin sonucudur’ 

“Malatya’dan değerli arkadaşlarımız bir yıl önce geldi, görüştük, müşavere ettik. Bizim aday olma sürecimiz bir sene süren bir istişare sürecidir. Herkesle tek tek görüştüm, herkesle sordum.  İstişarede hayır ve bereket vardır.  Dedim ki, ‘Ne düşünüyorsunuz?’, dediler ‘Başkanım, gelin, hep birlikte, Malatya’dan Türkiye’ye yeni bir pencere açalım’ Malatya halkı. İnşallah, Malatya yeni bir ufuk açacak. Sadece Malatyalı hemşehrilerime değil Türkiye’ye yeni bir ufuk açacağız. Samimiyetin, hak ve değerlerin, güzelliklerin siyasette nasıl sergileneceğini bir kez daha göstereceğiz. Bu sadece bizim miras değerlerimizin ortaya koyduğu kaide ve kural değildir, bu evrensel bir değerdir, bütün dünyanın kabul ettiği bir değerdir. Bizim beslendiğimiz değerler ‘Siz eğer, işi ehline vermezseniz, bu işi bilene yerel ve genel yönetimi teslim etmezseniz iflah olmazsınız. Vazifeyi ehil olana vermezseniz küçük kıyameti bekleyiniz’ diyor.  Sosyal kıyametler başlar, dengesizlik başlar, huzursuzluk başlar”.

‘Bizim temel yönetim prensiplerimiz, Adalet, meşveret ve ehliyettir’ 

“Yönetimde olmazsa olmaz üç şey vardır. Bunu, Cenab-ı Hak takdir eder ve bir şekilde göreve gelirseniz, ciddiyetle anlamak, hazmetmek ve uygulamak zorundasınız.  Bunlar, adalet, meşveret ve ehliyettir. Biz burada sadece kuru bir yönetim yapmak istemiyoruz. Hep söylüyorum, Fatih Sultan Mehmet Han ‘Hüner, ustalık bir şehri bünyad, imar etmektir. Ama bunu yaparken bir şeyi unutmayınız, insanlarını kalbini hoş tutunuz’ diyor. İkisi bir arada olmak zorunda. İnsanlarımız duası desteği olmadan o yönetimin ne tadı ne tuzu olur”  

‘2040 yılının Malatya’sını planlayacağız’

“Muhterem kardeşlerim, hedefsiz bir gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Hedef koyacaksınız ve hedefinizi de büyük koyacaksınız. Bir kişinin kıymeti, himmeti nispetindedir.  Hedefi ne kadar büyük koyarsanız o kadar büyük işler yapmaya adaysınız demektir. Biz 1989’da 2015 hedefini koyduğumuz zaman birileri bize ‘Projeci başkan’ dedi. Demek ki dedim, ‘Siz karadüzen yönetmeye alışmışsınız. Sistem yok, düzen yok, gaye yok, hedef yok, proje yok. Siz bir hiçsiniz, hiç. Bu milletin kaynaklarını yerlere gömüp israf edersiniz’ dedim bunu diyenlere. İnşallah nasiıp ederse 30 Mart 2014’te, 2040 Malatya’sının hedefini yeniden koyacağız. Benim bu tespitlerim popülist ve hayali değildir. Kent planları 25 yıl için yapılır. O kentin sosyal ve teknik alt yapısını, yeşil alanını, suyunu, imarını, nereye yürümesi gerektiğini, kimliğini en az 25 yıl önceden hesaplamak zorundasınız. Malatya ilk defa büyükşehir oluyor.  Çok önemli bir karar arifesindesiniz. Malatya büyükşehir oluyorsa, bütün sistem yeni baştan planlanacak. Semtler mahalleler haline gelecek. Eğer bu büyük organizasyonu, büyük planlamayı, büyük hedefi ortaya koyamazsanız, Malatya büyükşehir değil büyük bir köy olur. Alın terinizle verilen vergiler, Malatya’nın kaynakları çar-çur olur, israf olur, anlamsız yere harcanır, Malatya’ya ve Malatyalıya yazık olur”. 

“Malatya Özal ve Erbakan’ın ruhunu şad etmiş olacaktır’

“Biz bu bir yıllık istişare sürecinde dedik ki ‘Malatya büyükşehir oluyor, inşallah bu büyükşehir kararını Allah nasip ederse değerlendirelim, Cenab-ı Hak da nasip ederse Malatya’ya yakışır bir büyükşehir vizyonunu Malatyalıların önüne koyalım’  Görüştüklerimden aldığım enteresan bir intiba var. İnşallah tekrar Saadet Partisi bu gayretlerle tekrar bu görevi aldığı zaman Muhterem Erbakan Hocamızın ruhu şad olacaktır, hem de rahmetli Cumhurbaşkanımız Özal’ın ruhu şad olacaktır inşallah. Bu değerler bir araya gelirse, inşallah güzellikler ortaya çıkacaktır. Siyasetin israf, yalan dolan üzerine kurulmasını hazmedemiyorum. Siyasetçiler halka doğruyu söylemeli, sözünün arkasında durmalı. Samimi olmalı. Gücünün yettiği kadar konuşmalı. Ahlak ve medeniyet dediğimiz o ilkelere uygun davranmalı.  O zaman hem ülke genelinde hem de Malatya’da güzelliklerin ihya olmasına vesile olmalı. Bu zor bir siyaset şeklidir. Popülizm yapmadan, halk dalkavukluğu yapmadan,  hakkı ve doğruyu söyleyerek siyaset yapmak zordur. Ama o gönül dünyamızla, inandığımız değerlerde müstesna bir yeri vardır. İnşallah böyle bir siyasi anlayışı Malatya’ya, Malatyalılar olarak Türkiye’ye taşımak istiyoruz. Yandaşlar, yalakalar, aklını başkasının cebine koyup siyaset yapmak isteyenler Malatya ve Türkiye’yi yönetemezler”. 

‘Daha iyi yönetecek birini çıkarın, aday olursam namerdim dedim’

“Açık açık söylüyorum. Ondan bundan himmet bekleyerek; onun bunun eteğine yapışarak siyaset yapılmaz. Gelin erkekçe ehliyet ve liyakatinizi ortaya koyun. 15 gün önce Malatya’yı bire bir gezdim ve hemşerilerimle görüştüm. Biz siyaseti ilkelerle ölçülerle kurallarla yaparız. ‘Malatya’yı benden daha iyi yönetecek birini çıkarın, beni ikna edin. Aday olursam namerdim’ dedim. Bu işi bilmiyorsanız bu işe tenezzül etmeyin. Bu memleketin hakkını yemeyin, bu memlekete kayıp günler yaşatmayın.  Bu memleketin kaynaklarını israf etmeyin. Yazıklar olsun size.  Biz buraya sadece bu tarzda slogan siyaseti yapmak için gelmedik. Referanslarımız orada. On senelik referanslarımız orada.  Tek kuruş devlet yardımı almadan o işler yapıldı. Otogarlar, toplu konutlar, şehir mezarlıkları, ekmek fabrikaları, hizmet grupları siteleri, esenlik marketler. Tek kuruş devlet yardımı almadan. Sizlerin yardımıyla sizlerin parasıyla”. 

‘Malatya Türkiye’de yeni bir rüzgar estirecek’

“İnşallah bu niyetlerle, samimiyetle hemşerilerimizle bir mutabakat sağladık, netice Allah’ındır. Biz teşebbüsümüzü fiili duamızı yaparız, çalışma sürecimizi doğru ve verimli üretiriz, neticeyi Allah’a bırakırız. Her halükarda hayrımıza olacaktır. Kardeşlerimiz samimiyetle bu meseleye sahip çıkmalıdır. Hz. Ali’nin bir sözü vardır.  ‘ Haklarınızı biliniz ve sahip çıkınız. Haklarınızı bilip sahip çıkmazsanız, sadece haklarınızı kaybetmekle kalmazsınız, önce haklarınızı sonra şerefinizi kaybedersiniz.’  Bunlar evrensel ölçüler. Malatya’da bu samimiyet var biliyorum, Malatya’nın ruh dünyasında, özünde bu samimiyet var biliyorum.  Bu teşebbüsümüzle yeni bir mecra açıyoruz. Bu mecraya bütün kardeşlerimiz katılacak ve Allah’ın izniyle büyük bir akarsu haline gelecek ve 30 Mart’ta bu akarsunun bereketi Malatya’yı yeni baştan sulayacak inşallah. Bu ölçülere sahip çıkınız, Hz Ebubekir diyor ki, ‘Mal cimrilerde, silah korkaklarda, karar da zayıflarda olursa işler bozulur’ diyor. İşleri bozun değerli hemşerilerim. Zayıflara karar verme haklarını vermeyiniz. Bu işleri beceremeyecek olanlara bu hakları vermeyiniz.  Samimiyetle ikaz ediniz. Bu işi yapabileceklerine inanmadan niye oralara geliyorsunuz deyiniz. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. İnşallah muhterem kardeşlerim, bu gayretimiz, samimiyetle yola çıktık. İstişare süreciyle ciddi bir mutabakatla herkesle inanın herkesle görüştüm. Aklınıza gelen bütün siyasi görüşlerle bütün gruplarla görüştüm ve bu endişemi paylaştım. Malatya’ya yazık oluyor dedim. Allah’ın izniyle burada oluşturacağımız dinamizm, Malatya’yı yeniden Türkiye’nin gündemine getirecek ve yeni bir rüzgâr estirecek. İnşallah Cenab-ı Allah rüzgârımızı kesmesin. O rüzgâr, güzellikleri, haysiyeti şerefi taşıyacak inşallah. Niyetimiz bu. Desteğiniz ve duanızla. “

‘Malatya’nın en muhalifi ile de birliktelik sağlarız’

“Öncelikle gönül beraberliği istiyorum. Gönlümüz aynı frekansa tabi olmalı. İnşallah bu niyetimiz 30 Mart’ta hayırlı bir şekilde neticelenirse Malatya’nın huzur kenti olmasını istiyorum. Bu toprakların çocuklarını seviyoruz, herkes bunu iyi bilsin. Bu toprakların ayrı bir frekansı var. En muhalifiyle biz bir araya geliriz, birliktelik sağlarız. Malatya’da herkesin ve her kesitin, oy vermeyenler dâhil, birleştireceğimiz, bir araya getireceğimiz, onların hizmetini göreceğimiz, yeni ve bereketli bir hizmet anlayışını benimseyeceğiz. Bu sadece benim değil, bu hepimizin, bu Malatyalıların davası. Biz yolumuzu ve hedefimizi büyük tutacağız. Cenab-ı Allah Malatya’ya hayırlar, bereketler, güzellikler getirsin. Niyetimiz, siyaseti şerefli, onurlu itibarlı bir zeminde yapmaktır. Hayırlı, bereketli seviyeli, iftira etmeden, bel altı vurmadan hayırda yarışarak hayırlı bir seçim yapacağız. “

Malatya Belediye Konferans Salonu’nda yapılan toplantıdaki bu konuşmalardan sonra Saadet Partili gençler SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı A. Münir Erkal’a çiçek sundu. Toplantıya katılanlar özellikle A. Münir Erkal’ın konuşmasını sık sık alkış ve sloganlarla keserken, toplantı sonunda Erkal’la birlikte fotoğraf çektirmek için yoğun bir mücadele sergiledi.  

HABER-FOTO: malatyahaber.com- Güler HAZAR,yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız