SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yandaşlar Zenginleşti'

A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin 1. sıra adayı Veli Ağbaba Yeşilyurt ilçesine bağlı köylerde seçim çalışmalarını sürdürdü.
AĞBABA..Ağbaba'nın çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:
"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayı Veli Ağbaba, Yeşilyurt ilçesine bağlı, Kuşdoğan, Çayırköyü, Kuyulu, Aşağı Oluklu, Gözene, Yukarı Oluklu, Görgü, İkizce, Seyituşağı, Örnekköy ve Cafana köylerini ziyaret etti.  Vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Ağbaba, çocuklara oyuncak dağıttı. 
Verilen oyla alınan hizmetin orantılı olmadığını belirten Ağbaba, “AKP, geçmiş dönemde ne yaptıysa bu dönemde onu yapar. 2002’de iktidardaydılar, siz büyük çoğunlukla AKP’ye oy verdiniz. Niye verdiniz demiyorum. Elinizi vicdanınıza koyun, verdiğiniz oy ile aldığınız hizmet orantılı mı? Önünüzde bir tercih var. 2007 ile 2011 arasında yapılan hizmetlerden memnunsanız AKP’ye yoksa diğer partilere oy vereceksiniz. Gözene bizi tanıyor. Hiç kimse Veli Ağbaba’nın insanlar arasında ayrım yaptığını söyleyebilir mi? Köylerdeki camiye, cem evine ve okula da bir katkım vardır. Böyle de devam edeceğim” şeklinde konuştu.
Malatya’yı kucaklamaya hazır olduklarını belirten Ağbaba, şöyle devam etti: “Türkiye nüfusunun yüzde 18’i, Malatya nüfusunun yüzde 35’i yeşil kartlı. Bunun anlamı biz Türkiye’den daha yoksuluz. Bazı bölgelere daha fazla hizmet götürüp, hemşerilik, akrabalık yapılıyor.  İnsanlar aç olduklarını yoksul olduklarını belirtiyorlar. ‘Türkiye, Malatya zenginleşti’ diyorlar. 2002’den bu yana zenginleşen var mı? AKP’ye yandaş bazı insanlar zenginleşiyor. Devletin çok kıymetli arazileri satılıyor. Siz fakirleşiyorsunuz, birileri ise zenginleşiyor. Tekel Sigara Fabrikası’nın değerini biliyor musunuz? Şimdi Tekel var mı? Sümerbank arazisi ne oldu? Hal binası vardı. İçinde cami vardı. Orası ne oldu? Satıldı. O para nereye gitti? O para çarçur edildi. Ama maalesef Malatya’daki değerlerimize sahip çıkamadık. Tekel’in yeri senindi, benimdi, bizlerindi. Ne oldu? Satıldı. Malatya’nın sesi çıkmadı. Bu tür özelleştirmenin karşısındayız. Eğer bu dönemde bu arkadaşlarımız iktidara gelirse Sultansuyu’da gidecek. Orası da satılırsa, o para senin cebine girmeyecek.” 
13 Nisan’dan beri ilçe, belde ve köylere gittiklerini belirten Ağbaba, “Gittiğimiz her köyde ve her yerde kadınların partimize yoğun bir ilgisi var. Bu bizi çok mutlu ediyoruz. Bu iktidarı önce kadınlarla kuracağız. Kadınlarımızın bir işte emeği ve katkısı var. 13 Haziran’da CHP iktidarını sizlere müjdeliyoruz. Bu halkın iktidarı olacak. Yeni bir anlayış, yeni hedefleri olan bir partiyiz. Türkiye’de özgürlükçü demokrasiyi kuracağız. Geçmişte ülkeye demokrasiyi getiren partiyiz. Anayasayı değiştireceğiz. Bütün toplumu kucaklayan, herkesin kendisini ifade eden bir anayasa yapacağız. Ergenekon Davası ilk açıldığında herkes heyecanlandı. Suçluların üzerine gidilecek, faili meçhuller aydınlatılacak diye beklendi. Daha sonra AKP’ye muhalif olanlar içeri alındı. Niye yargılandıkları bile belli değil. Sadece AKP istediği için içerideler” dedi."

BOZTEPE KANALBOYU'NDA..Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Adaylarından Dila Boztepe ise, seçim çalışmaları kapsamında Kanalboyu'ndaki esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, partisi için oy istedi. 
CHP Kadın Kolları ile birlikte seçim çalışmasını yürüten Boztepe, esnaf ziyaretleri esnasında karşılaştığı yeni evli çiftleri tebrik ederek, CHP'ye oy vermelerini isterken, yine caddede ayakkabı boyacılığa yapan bir vatandaşla da sohbet ederek, CHP'ye oy vermesini istedi. 
Boztepe, işyerlerini tek tek ziyaret ederek, selamlaşıp, sohbet etti.  Boztepe, "CHP'nin iktidarı ile halk iktidarı gerçekleşecek. CHP iktidarında sadece elit tabakanın değil, halkımızın her kesiminin sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız