SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yangın Çıktı, Kamera Kırıldı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya TEKEL Sigara Fabrikası'nda meydana gelen yangını görüntülemeye çalışan kameraman bazı güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı.

Malatya TEKEL Sigara Fabrikası'nda hurda halindeki makinelerin sökülerek Makine Kimya Enstitüsüne gönderilmesi için yapılan çalışma esnasında, toz parçaları tutuşunca yangın çıktı.

Çok sayıda itfaiye aracı TEKEL Sigara Fabrikası'na yönlendirildi. Olayı görüntülemek isteyen basın mensupları ise giriş kartı takarak fabrika alanına girdiler. Yangını görüntüleyen yerel TVM Kameramanı Mehmet Kılıç ile Yerel Yenigün Gazetesi Muhabiri Gürhan Selan burada güvenlik görevlilerinin fiili ve küfürlü saldırısına uğradı. Saldırı esnasında kameramanın elindeki kamerası zarar gördü.

Çevrede bulunan polisler ile fabrikanın idarecilerini devreye girmesi ile güvenlik görevlileri sakinleştirildi. TEKEL yöneticilerinin kırılan kamerayı yaptırma sözü verdikleri öğrenildi.

Saldırıya uğrayan kameraman Mehmet Kılıç, fabrika alanına giriş kartı olarak girdiğini ve görevini yapmaya çalıştığını söyledi.

MAG-DER'DEN KINAMA..
Bu arada, Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin de, "Bugün saat 10 civarında tekel sigara fabrikasında çıkan yangınla ilgili haberi görüntülemek üzere olay yerine giden, ilgili birimden aldığı yaka kartı ile resmi kapıdan giriş yapan kameraman arkadaşımız Mehmet KILINǒ a önce güvenlik görevlileri sonra da kimi işçiler fabrika müdür muavinin gözü önünde saldırmışlar ve kamerasını kırmışlardır. Özelleştirme aşamasında kendilerine en çok sahip çıkan Malatya medyasının bir üyesine yapılan bu saldırı ilk değildir. Başları sıkıştığında medet umdukları sahip çıkmasını istedikleri medyanın, sadece görevini yapan mensuplarına; işgüzar, kendini bilmez bazı zavallıların durumdan vazife çıkararak saldırmalarını şiddetle kınıyoruz. Ve şunu herkesin kafasının bir köşesine yazmasını istiyoruz. Bu tür saldırılarla birgün sizler de karşılaştığınızda , size sahip çıkacak kurumlardan biri yine medya olacaktır." şeklindeki açıklamasıyla, saldırıya tepki gösterdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız