SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Yangın İtfaiyeye Geldi!

0
Güncellendi - 2016-06-12 17:44:18
Bu Kez Yangın İtfaiyeye Geldi!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da hurda kağıt toplayan kamyonet sürücüsü, seyir halinde iken kamyonetin kasasında yangın çıkması üzerine aracını direkt yakın mesafedeki Kuyuönü İtfaiye İstasyonu’na sürdü.

İlginç olay, Yeşilyurt ilçesi Aşağıbağlar Mahallesi'nde meydan geldi. Bayram Demir idaresindeki 44 EC 831 plakalı kamyonet ile hurda toplarken, aracın kasasında bilinmeyen bir nedenden dolayı alevler yükselmeye başladı.

Sürücü tedirginlik yaşamadan kamyonetini yakın mesafedeki Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’ne bağlı Kuyuönü İtfaiye İstasyonu’na sürdü. İtfaiye İstasyonu'nun önünde park eden kamyonetin arkasında alevlerin yükseldiğini gören itfaiye görevlileri kısa sürede kamyonetin kasasındaki yangını söndürdüler.

Yangında kamyonetin kasasında bulunan eşyalar kullanılmaz hale gelirken, araçta ise maddi hasar oluştu.

Sürücünün cesareti görenleri hayrete düşürdü.

Bu arada, bir süre önce kurulan, 3 itfaiye aracının yanı sıra  her vardiyaya 5'er kişi olmak üzere 3 vardiyada toplam 15 personeli olan, bunlarının 9'unun şoför olması nedeniyle, itfaiye eri açığı ortaya çıktığı için "Hortumu kim tutacak?" esprilerine neden olan Kuyuönü İtfaiye İstasyonu'nun, "yangının geldiği" yer olması da yine esprilere yolaçtı.

"BÖYLESİ İLE İLK DEFA KARŞILAŞTIK.."

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Müdahale Şubesi Müdürü Ahmet Kılıç, “Böyle bir yangın olayı ile ilk defa karşılaştık” dedi.

itfaiyedbMalatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Müdahale Şubesi Müdürü Ahmet Kılıç, “Bu tarz olaylar her zaman basına yanmadığı için ilginç geliyor. İtfaiye teşkilatlarında bu tarz olaylar çok sayıda başımıza geliyor. Özellikle merkez binamıza aracının motoruna kedi, köpek, yılan sıkışan vatandaşlarımız buraya geliyor. Yangın olayı ile ilk defa karşılaştık. Yangın olayı bizim acımızda arkadaşlarımızın eğitimi için iyi bir şey oldu. Arkadaşlarımızın her zaman 7/24 saat göreve hazır olduğunu görüntülerde de izlemiştirsiniz. Vatandaşımız dara sıkıştığı yerde Malatya’nın dört tarafında konuşlanmış itfaiye teşkilatlarımızda personelimiz 7/24 saat bekliyor” dedi.

Kamyonet sürücünün 110 ihbar hattını değerlendirmek yerine kendisinin İtfaiyeye gelmeyi tercih ettiğini belirten Kılıç, “Kendisi itfaiyeye gelmiş. Arkadaşlarımızda gerekli şekilde müdahalesini yaparak yangını en kısa sürede söndürmüş ve vatandaşa yardımcı olmuşlar. Ben ekibimi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

y1

y2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mustafa kürekli (7 yıl önce)
    itfaiye personelindeki bu görev azmini, tebrik edeyorum.çok hızlı bir müdahele var ,dakikaların ne kadar önemli olduğu çok açık şekilde belli oluyor .trafikte ambulans ,itfaiye gibi geçis üstünlüğü olan araçlara yol vermeyenlere duyrulur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abuzer (7 yıl önce)
    o yasayı hangi vicdana dayanarak çıkarttılar, bırakın adamlar ekmek parasını kazanıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • elf (7 yıl önce)
    hani yasa çıkmıştı kağıt toplayıcılara 140 bin TL para ceza kesilecekti ?
    0
    0
    Yanıtla