SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yangın Olur Biz Yangına..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da boş bir evde çıkan yangın mahalleliyi sokağa döktü.

Edinilen bilgiye göre yangın, Niyazi Mahallesi Niyazi Sokak 2. Ara'da bulunan bir müstakil evde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı evin içerisinden duman çıktığını gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, gaz maskesi takarak, evin içerisine girdi. Bu sırada olay yerine gelen TEDAŞ görevlileri evin elektriğini kesti. İtfaiye ekipleri, yanmakta olan karyolayı dışarı çıkararak, söndürdü. Mahalle sakinleri yangını korkulu gözlerle seyretti. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yanan evin boş olduğu ve birkaç gün içerisinde yeni kiracıların taşınacağı kaydedildi.

Olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

BİR HAFTADA 17 OLAY..
Bu arada Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, bir hafta içerisinde 17 olaya müdahale ettiklerini, bu olayların 11'inin ev yangını olduğunu kaydetti.

Acar yaptığı açıklamada, "Malatya'da bir hafta içerisinde 17 olaya müdahale ettik. Bunların 3'ü trafik kazası, 11'i ev ve çatı yangını, 1'i araç yangını ve 2'si iş yerini yangını. Yıllık ortalamamız 45 olarak düşünülürse, hakikaten son bir hafta içerisinde meydana gelen yangılar dikkat çekecek boyutta. Tabi bunun sebebi olarak son günlerde ayaz var. Bu soğuk havalarda bacalarda sıkıntı daha fazla oluyor. Meydana gelen yangınların büyük bir kısmı çatı yangını ve bunlar bacalardan kaynaklanıyor. Çatıda baca tertibatları standartlara uygun yapılmadığı zaman en küçük bir kıvılcımda çatının tutuşma ihtimali var. Birde şunu gözlemledik; çatılarda yasal olmamasına rağmen birçok vatandaşımızı çatılarını depo olarak kullanıyor. Bu nedenle de en ufak yangın hemen büyümektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın çatılarında malzeme istif etmemelerini istiyoruz. Birde eğer çatıda bir elektrik aksamı geçiyorsa, bu elektrik aksamını kapalı bir sistem içerisinden geçirmeleri gerekmektedir" dedi.

Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Acar, "Vatandaşlarımız elektik tesisatlarını bir gözden geçirsinler. Bilhassa eski evlerimizdeki elektrik tesisatları, standartlara uygun olmayabiliyor. Bu nedenle de yangına sebebiyet verebiliyor. Bunun yanında eğer vatandaşlarımız soba bacalarını temizletmemişlerse, temizletsinler. Küçük tedbirlerle büyük kazalardan kurtulabiliriz. İtfaiye teşkilatı olarak bizde yangınlara bir an önce müdahale ederek, yangınların büyümemesi noktasında gayret gösteriyoruz"diye konuştu.

Acar, ihbarların ses kayıt sistemiyle kayıt altına alındığını vurgulayarak, "Evinde ve iş yerinde çıkan vatandaşlarımızın o stresli anlarında itfaiye olarak biz ne kadar erken gidersek gidelim, geç geldiğimizi söylüyorlar. Ama bunun sonrasında bize çok defa da teşekkür ediyorlar. Olaya geç gittiğimiz yönünde söylemlerde oluyor. İtfaiye Müdürlüğü olarak ses kayıt sistemimiz var. Bu gibi şikayetlerde gerçekten bir ihmalimiz varsa, bunu telafi ederek, ihmali yapanların ceza almasını sağlıyoruz. Ama şuana kadar ciddi manada teşkilatımız açısından bir problem olmadığını ses kayıtlarından görüyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız