SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yangın ve Deprem Tatbikatı Yapıldı

0
Güncellendi - 2017-03-15 03:25:55
Yangın ve Deprem Tatbikatı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir ortaokulda gerçekleştirilen ve 4 farklı arama kurtarma ile itfaiye ekibinin katıldığı deprem ve yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanlığı (44 MİLKUT) Milli Eğitim Arama Kurtarma Ekiplerinin koordinesinde Battalgazi Hatunsuyu Ortaokulu'nda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta senaryo gereği merkez üssü Battalgazi Yarımcahan Mahallesi olan 6,5 büyüklüğündeki depremde okul zarar gördü, sınıflardaki sıralar devrildi. Deprem alarmı üzerine öğretmenlerin kontrolünde sınıflar boşaltıldı.

Sınıflarda mahsur kalan yaralılar için ise kurtarma ekipleri hızla okula ulaştı. Senaryo gereği depremde enkaz altında kalan biri ağır 11 yaralı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 44 MİLKUT, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (İNOSAR) ve Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

44 MİLKUT, UMKE, İNOSAR ekipleri tarafından bina içerisinden kurtarılan yaralılar, sedye ile 112 Acil Servis ambulanslarına taşındı.

Tatbikatta, okulun ikinci katında mahsur kalan bir yaralıyı da İNOSAR ekipleri halata bağladıkları sedyeyle kurtardı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ise senaryo gereği depremden sonra çıkan yangın nedeniyle okulun ikinci katında mahsur kalan iki öğrenciyi itfaiye aracından merdiven uzatarak kurtardı ve yangına müdahale etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • 44 MİLKUT(muratYİĞİT) (7 yıl önce)
    İYİKİ...VARSINIZ.....
    %0
    %100
    Yanıtla
  • 44 MİLKUT(muratYİĞİT) (7 yıl önce)
    Tüm arkadaşların ellerine sağlık başarılı bir tatbikattı...
    %100
    %0
    Yanıtla