SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yangın ve Zehirlenmelere Karşı Uyarı Yapıldı

0
Güncellendi - 2017-12-21 03:53:30
Yangın ve Zehirlenmelere Karşı Uyarı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olası yangın ve zehirlenmelere karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.Bilgisizliğin yanı sıra yanlış kullanım ve ihmal yüzünden, soba, şofben ve baca zehirlenmelerinin kış aylarında daha çok yaşandığı belirtilen açıklamada; gerekli bakım ve tedbirlerin alınmasıyla birlikte, can ve mal kayıplarının en aza indirilebileceği belirtildi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"Bacalarda gerekli temizlik yapılmaması sonucunda bacaların tıkanması nedeniyle ortaya çıkan yangınlar, mal ve can güvenliğimizi tehdit etmektedir. Kış aylarında sıklıkla rastladığımız baca yangınları, ev ve çatı yangınlarına da sebebiyet vereceğinden bacalar mutlaka temizletilmelidir. Bu nedenle olabilecek tehlikelere karşı, baca temizliğinin düzenli olarak uzman kişilerce yapılması, ısınma amaçlı kullanılan kömür sobalarının usulüne uygun olarak yakılması, yatmadan önce kömürlü sobaların söndürülmesi, sobalara çok fazla kömür atılmaması, kaliteli kömür kullanılması ve özellikle rüzgârlı havalarda sobalara yakıt eklemesi yapılmaması gerekmektedir.

Doğalgaz kullanılan binalarda ise hava menfezlerinin kapatılmaması, gaz kokusunun hissedildiği an itibari ile vananın kapatılması, kapı ve pencerelerin açılarak ortamın havalandırılması, yanıcı maddelerin kullanılmaması, elektrik düğmesi - şalter açıksa kapatılmaması, kapalıysa açılmaması, bütün gaz armatürlerin kapatılması, sigara içilmemesi gerekmektedir.

Baca temizliği yaptıracak vatandaşlarımızın, İtfaiye Dairesi Başkanlığından yetki alan firmalara baca temizliği yaptırmaları kalite, güven ve garanti açısından önem arz etmektedir."

(Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • munevver çezik (6 yıl önce)
    ağaçlansın manzara çol gıbı
    0
    0
    Yanıtla
  • munevver çezik (6 yıl önce)
    ağaçkandırın tam mevsımmı bu goruntu nehıç ağaç yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (6 yıl önce)
    Vatandaşlarımızı uyardığınız için ALLAH razı olsun
    0
    0
    Yanıtla