SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yangın Yeri Değil Malatya Çöplüğü!

A- A+ PAYLAŞ

Şehir merkezinden 13 km. uzaklıktaki Orduzu bölgesinde bulunan Yassı Tepe ile Karamildan Tepesi arasındaki mevcut çöp döküm sahasında devam eden ıslah çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Çöp Ayrışım İstasyonu’nun bir şehrin çevre sağlığının korunması, çevresel zenginliklerin geliştirilmesi ve evsel, katı ve tıbbi atıkların ekonomiye geri dönüşümünün sağlanması bakımından büyük önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan Çöp Ayrışım İstasyonu’nun inşaat çalışmalarında önemli ilerlemeler sağlandığı kaydedildi.

Atıkların düzenli bir şekilde depolanması, ayrıştırılarak geri dönüşümünün sağlanması yoluyla ekonomik değer elde edilmesi ve tıbbi atıklar ile sanayi atıkların diğer atıklardan ayrı toplanması amacıyla 2002 yılında başlatılan çalışmaların hızla devam ettiği belirtilen açıklamada Çöp Ayrışım İstasyonu’nun geldiği son aşama hakkında şu bilgiler aktarıldı :

"Çöp Ayrışım İstasyonu inşaat çalışmaları kapsamında bugüne kadar, idari binalar, 60 tonluk elektronik kantar, çöp sahası içerisinde 600 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde yol bitirilerek hizmete girdi. Ayrıca mevcut çöp sahasının yüzde 90’lık bir kısmında gaz sondaj çalışmaları bitirilerek, çevre düzenlenmesine başlandı.

Duman ve kokunun kontrol altına alınması için de geri kalan yüzde 10’luk alanın yüzey örtü çalışmalarına devam edilmektedir. Yine çöp sahası içerisinde araç-gereç yıkama yağlama ünitesi ile işçi evi inşaatı tamamlandı. Ayrıştırma istasyonunun kısa sürede makine ve ekipmanları kurularak hizmete girmesi sağlanacak."

Açıklamada, Çöp Ayrışım İstasyonu’nda tıbbi atıkların özel bir işleme tabi tutulacağı belirtildi ve bu atıkların özel bir alanda gömüleceği bildirildi.

Sahanın elektrik, su ve telefon gibi ihtiyaçlarının da yerine getirildiği belirtilen açıklamada daha sonra şu bilgilere yer verildi :

“ Muhtemel yangınların söndürülmesi için tank yerleştirilmiş olup, muhtemel bir yangın fıskiye sistemiyle söndürülecektir. Kapatılan alanda yeşillendirme çalışmaları yapılmıştır.”

Çöp Ayrışım İstasyonu’nda kullanılacak makinelerin sipariş edildiği belirtilen açıklamada, mevcut sahanın ıslah çalışmaları bitirildikten sonra sahanın hemen altında bulunan yaklaşık 350 bin M2’lik alanda çöplerin düzenli bir şekilde depolanacağı bilgisi verildi.

Bu arada, belediyenin konuya ilişkin açıklamasına eklediği çöp sahası fotoğraflarında da yer alan, yanmakta olan çöplerin neden olduğu duman ve kirli hava, MAKSAN ve Turgut Özal Tıp Merkezi bölgesindeki havayı kirlettiği gerekçesiyle şikayet konusu oluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız