SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yangın Yok.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:33:28
A- A+ PAYLAŞ

Sürgü kasabasında Alevi bir aile ile Ramazan davulcusu arasında başlayan tartışmanın olaylarla sonuçlanması üzerine, Mazlum-Der Malatya Şubesi tarafından hazırlanan raporda, saldırı esnasında herhangi bir yangın olayının yaşanmadığı belirtildi. 

 

Mazlum-Der’in raporunda, "Sürgü kasabasında gelişen olaylarla ilgili özellikle sosyal medyada paylaşılan haberlerde aileye ait ahırın yakıldığı şeklindeki bilgilendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır. Yaptığımız görüşmelerde aile fertlerinin yakılmayla ilgili beyanları olmamış, heyetimizce de yakılmış herhangi bir mahal gözlemlenmemiştir" denildi.
 
Raporun sonuç kısmında da şu ifadelere yer verildi: 
 
"Ramazan davulunun çalınması normal karşılanabileceği gibi, Ramazan davulundan rahatsız olmakta olağan davranışlardır. Hatta bu nedenle münakaşa yaşanması da olağan bir durumdur. Ancak başka zamanlarda, başka yerlerde olağan karşılanan bu tartışmaların etnik ve mezhebi nedenlerle birden toplumsal müdahalelere ve çatışmalara sebebiyet vermesi, üzerinde durulması ve değerlendirilmesi gereken bir husustur." 
 
"Bu tür durumlarda karşılıklı hoşgörüyle birlikte yaşamanın formülleri tesis edilebilecekken, sıradan bir adli vakanın bir anda ötekileştirme nesnesine dönüşmesi, toplumsal dinamiklerin, önyargıların ve bilinçaltı nefret söyleminin karşılıklı olarak değerlendirilmesini gerektirmektedir" denilen raporda, sıradan bir adli vakadan sonra bir evin taşlanmasının ve ailenin güvenlik nedeniyle dahi olsa konut dokunulmazlığına müdahale edilmesinin kabul edilemez bir durum olduğu vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız